изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:27 EEST
ЗАНАЯТЧИИТЕ ПРАТИХА ПЕТИЦИЯ НА Б. БОРИСОВ    
НовиниВ нарочна петиция, изпратена до премиера Бойко Борисов, членовете на НС, Комисията по правата на човека и до българските евродепутати, членовете на Регионалната занаятчийска камара, които членуват и в националната, питат кой ще поеме моралната и политическа отговорност за унищожаването на занаятите в страната и организираното българско занаятчийство.

Председателят на камарата Енчо Липовански заяви, че с готвените промени на Закона за занаятите, се стига до разрушаване самоуправлението и представителството на занаятчийското съсловие. Липовански и колегите му са категорични, че ще бъдат унищожени 70 вида занаятчийски дейности с изваждането им от закона и третиране на същите като търговски, по смисъла на Търговския закон.
С Петицията си занаятчиите изразяват дълбоко несъгласие с готвените промени, като призовават да се спре готвеният проект и се определи срок за подготовка на разумна и полезна за всички промяна на Закона за занаятите. Петицията е подписана от занаятчиите от камарите в Добрич, Сливен, Кюстендил, Благоевград, Ловеч, Хасково, Разград, Търговище, Шумен, Габрово и Ямбол.
 


Сходни връзки

ЗАНАЯТЧИИТЕ ПРАТИХА ПЕТИЦИЯ НА Б. БОРИСОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди