изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:52 EEST
Магистрала “Хемус“ завива към... Русе    
Новини
Правителство приоритизира отсечката Ябланица-Велико Търново и след това отсечката към Русе, тъй като там е много по-голям пътникопотокът, отколкото в отсечката Велико Търново-Шумен.


Затова ще е необходимо поне година и половина-две, за да се подготви концесията,  заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в Плевен, предаде Investor.bg.

След около две години ще може да продължи строителството на автомагистрала „Хемус". Той уточни, че очаква за година и половина-две да бъде направена качествена, честна, добре подготвена процедура за концесиониране на магистралата от създадената работна група с експерти от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и от три министерства, след което ще се избере изпълнител.

„Трябва да оставим експертите да си свършат работата по отношение на трасето, независимо от това на кого къде му се иска да минава или не", коментира министърът, цитиран от БТА. „Мисля, че вече има утвърдена ос на трасето, идеен проект, който трябва да се актуализира и допълни и да се направи техническият проект", допълни Плевнелиев.

Ние работим с ЕБВР - може би най-добрият партньор към момента, който можем да имаме, те ще финансират и актуализирането на проектите, посочи той. dir.bg

 


Сходни връзки

Магистрала “Хемус“ завива към... Русе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди