изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:48 EEST
Лорд мамил с имоти у нас, Бързият Еди подсъдим за 12 млн. британски лири    
По светаСкандален лондонски милионер, представящ се за лорд, организатор на екстравагантни партита с участието на топмодели, холивудски звезди и светски знаменитости, е заподозрян в измами със заеми на стойност 12 млн. британски лири, в това число и в България, съобщи сайтът Money Marketing.

Няма посочени конкретни ужилени български граждани и компании. 43-годишният плейбой Едуард Дейвънпорт, приближен дори на короновани особи, известен във висшето общество като лорд Гифордс заради любовта си към разкоша, е един от тримата обвинени миналата седмица в организиране на престъпна група, свързана с измами и пране на пари в най-голямото досега международно разследване за мошеничество със заеми.

Обвинението е било повдигнато след арест на шестима души, разследвани от британската Служба на тежки измами и полицията за незаконни сделки с 19 имота. Срещу Дейвънпорт и другите двама мъже - Питър Райли, на 62 г, и Дейвид Хорсфол, 54 г., са повдигнати обвинения от Лондонския магистратски съд, докато другите трима - двама мъже и една жена, са били освободени без обвинителни актове.

Разследването се е добрало до доказателства за даването на заеми с необосновано високи лихви и до измами с отдаване под наем. Две фирми, свързани с обвиняемите - Gresham Ltd и Gresham Finance (London) Ltd, са предоставили кредити за над 250 млн. лири, като кредитополучателите са били принудени да плащат между 5000 и 50 000 лири за пълно проучване на финансовото им състояние (due diligence).

Освен това кандидатите за кредити са били заставяни да плащат между 1 и 5% от размера на кредита за такси сигурност. Обвиняемите са използвали сложна мрежа от добре звучащи на английски имена на компании, чрез които да вдъхнат доверие на балъците. Например 45 Oxford St Ltd, Alliance Trust, Renaissance Trust, Cutting&Company (Investments) Ltd и Paul Street Media Ltd.

Разследването е провокирано от оплаквания на жертви пред британската Служба за тежки измами и осъществено от лондонската и полицията на Чешир. Освен у нас потенциалните жертви на измамниците били издирвани в доста страни - Австрия, Турция, Кипър, Италия, Румъния, Дубай и др.

Дейвънпорт е причут с пищните партита, които организира, в скъпата резиденция, която купува преди няколко години, на най-оживената лондонска улица Оксфорд стрийт. Построената през 1775 г. от архитекта Робърт Адам "Портланд плейс" 33 има 24 луксозно обзаведени спални и 8 зали за приеми, бална зала, билярдна, джакузита.

Чести гости в нея са принцът на Монако Алберт, Хайди Клум, Мик Джагър, Жан-Клод ван Дам и Виктория Бекъм. Мнимият лорд се слави и с уменията си да кара джет, с колекцията си от спортни автомобили, сред които Ferrari 360 Spider, Aston Martin Virage Volante, Rolls Royce Phantom и Lamborghini. Бързият Еди, както го наричат още от младежките му години заради бързия му напредък в обществото, натрупва състояние във второто си амплоа, свързано с изкупуването на имоти.

Магнатът натрупва 25 сгради в лондонския Уест енд на стойност близо 100 млн. лири. Първоначално като син на ресторантьор от Челси той се изявява като аматьор организатор на светски партита, но решава да използва таланта си за правенето на бизнес и през 1987 г. регистрира първата си фирма. Вече се съден веднъж за измами с ДДС на 9 месеца условна присъда.

www.standartnews.com

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Лорд мамил с имоти у нас, Бързият Еди подсъдим за 12 млн. британски лири | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди