изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:53 EEST
СТРОГО СЕКРЕТНО: Боби Цанков: Манол Велев переше пари, изнудваше хора!    
Интервюта Снайперисти ще ликвидират новите наркобосове!

Боби Цанков замисля втора част на скандалната сага “Тайните на мутрите. Пряка линия с подземния свят.” Скандалният автор се заканва да разкрие шокиращи факти за разпространението на кокаина, герои отново ще са ключови фигури в бизнеса, политиката и ъндърграунда. Заради първото си сензационно криминале Боби Цанков стана жива мишена. След атентатите и множеството заплахи към него за физическа саморазправа Боби движи с внушителна охрана.

”Дали се гордея с участието си в този бурен живот на подземния свят? Не знам отговора, но истината е, че не съжалявам за нищо от преживяното!” казва Боби. С него разговаряме за първите “Тайни” и за тези, които той тепърва ще разкрие.


- Какво те мотивира да напишеш “Тайните на мутрите. Пряка линия с подземния свят”?
- Идеята за тази книга се роди, когато един районен съдия показа, че е готов на всичко, за да прикрие от правосъдието Манол Велев. А това според българското законодателство е престъпление, и то сериозно. Седнах един ден и извадих тайния си тефтер. За първи път пред теб казвам, че разполагам с такъв, защото сега всички големи фигури от подземния свят ще започнат да се притесняват какво съм записал в него. Ще се притесняват, и то с право! Така се роди „Тайните на мутрите”.

- Преди да излезе книгата, Стефан Бонев – Сако те заплаши с убийство. Имаше ли други заплахи към теб, след като “Тайните” станаха явни?
- Още преди да излезе книгата започнах да получавам обаждания от големите босове. Един от тях поиска да изкупи целия тираж, без да го интересува цената на книгата. Просто не искаше да излиза на пазара. Ако целта ми беше да направя пари от нея, щях сега да съм доста по-богат! Сако според мен просто изпусна нервите си, а не биваше. От него имам само най-добри впечатления. Направо се втрещих, когато видях кой ме преследва и чух как ме заплаши.

Още един голям бос ми се обади с подобни думи,

но мисля, че си взе поука, като видя, че МВР и прокуратурата няма да допуснат подобно поведение.

- Интересно е, че допреди излизането на твоята книга Стефан Бонев –Сако беше известен в медиите само с прякора си и никой не знаеше дори пълното му име. Според антимафиоти точно осветяването на Сако слага край на доскорошното му лидерство на наркопазара?!
- Антимафиотите си знаят работата и са прави.

Когато един играч бъде осветен, веднага след това всичките му партньори, в това число и
международните наркобосове, се отдръпват от него.


Няма значение дали в случая става дума за Сако или за когото и да било - той вече е бита карта. Името му е известно, хората по трасето, които са му помагали, вече знаят, че този човек е в полезрението на службите и много лесно може да ги отведе до тях. Ето защо в този коментар антимафиотите са много прави! И тук е мястото да спомена, че именно те реализираха една брилянтна операция по задържането на въпросния Сако.

- Книгата ти определено възбуди средите в ъндърграунда, стана ясно, че има напрежение и пренареждане на пластовете там. Според теб ще има ли война за налагане на нов тартор на пазара на наркотици?
- Да! Война ще има и ще бъде много по различна от тази, на която бяхме свидетели през последните 10 години. Вече няма да има кланета и стрелби по улиците, а ще виждаме много по-професионални изпълнения. Снайперисти са поели поръчки, за да ликвидират някои от новите наркобосове. Не само в София, но в цялата страна се очакват прецизни и непредвидими покушения и именно заради това

в момента има огромно търсене на бронирани лимузини.

Дори някои сериозни играчи преговарят с международни охранителни фирми да поемат защитата им.

- Как ще коментираш версията на някои ченгета, че Демби ще стане основен лидер на наркопазара, след като на топло са Сако и Златко Баретата?
- Първо, Сако не е на топло. Той си продава дрогата съвсем необезпокоявано, тъй като един бивш бракоразводен съдия от районния съд го пусна от ареста срещу 1000 лева гаранция! Та това е абсурдно, той си позволява да отправя смъртни заплахи от кола, струваща близо 1 000 000 лева, а районният съдия го пуска срещу 1000 лева! Това не е ли пълна подигравка с работата на МВР и прокуратурата? Що се касае до Златко,той се занимава с хазарт. Престанете да го намесвате във всичко.

- Защо Весела Лечева мълчи, след като ти изнесе скандални неща за нея и мъжа й?
- Можем да си обясним пасивното й поведение по няколко начина. Първо, съвестта на Весела проговори! Когато преди месец тя каза, че премиерът й е казал кои са поръчителите на атентата срещу Манол, а после самият Борисов отрече да е казвал такова нещо, Лечева разбра, че е време да престане да лъже.

Просто вече никой не й вярва! Манол переше пари, изнудваше хора, тормозеше почтени хазартни бизнесмени - и то чрез поста, който заемаше Весела. И това не е тайна за никого! Започнах да пиша именно заради Манол Велев, защото истината за него е време да излезе наяве!

Манол переше пари през радио „Спорт”

и намеси името ми така, че в момента мен ме съдят, а него не го закачат! Няколко свидетели споменават името му в разпитите си, но съдията Ангелов арогантно и против всички закони не го призовава на разпит! Откъде съди, че Манол вече не се е възстановил?! Най-малкото може да нареди да се извърши експертиза дали е годен да бъде свидетел. И именно тук, в тази част той извършва състава на престъплението ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ НА ПРАВОСЪДИЕТО! Та самият личен шофьор на Велев е готов да се яви в съда и да разкаже как Велев ме е изнудвал и заплашвал, че ако не работя за него, ще свърша в някоя канавка! Но... явно

съдията твърдо е решил да УКРИЕ ВЕЛЕВ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО!

- Манол Велев поръчвал ли е да бъдеш убит?
- През последните години, преди да го прострелят, с Велев се виждахме. Той живо се интересуваше как върви делото срещу мен, като ме уверяваше, че на много високо ниво ще реши проблемите с този процес. Не мога да предположа кого „нависоко” е визирал, но определено беше спокоен за себе си. Знаеше, че го споменават много свидетели, но някак не му пукаше. В един момент явно е решил, че ако нещо се случи с мен, ще прекратят делото и по този начин ще си гарантира недосегаемост. Но това са само мои теории. Не мога да съм сигурен, че Манол стои зад някой от опитите за покушения срещу мен.

- От книгата се разбира, че Манол е искал да те отстрани. Казваш обаче, че точно той ти е осигурил охрана на НСО?!
- Да, и впоследствие именно шофьорът Нено, който през 2001-2002 г беше личен шофьор на Никола Филчев, после беше пратен при мен за 2 години.

Именно този Нено е в колата, когато прострелват Велев!

Той го откарва до „Пирогов”.

- По повод на това, че те охраняват хора от НСО, се вдигна едва ли не държавен скандал?!
- Ами аз на няколко пъти казах, че връзката с НСО е направена от Манол Велев. Да го питат него и обкръжението му как е възможно всичко това.

- Вярно ли е, че точно хора от НСО са се явили в съда, за да те защитят?
- Да, вярно е! И са готови да се явят пак, ако бъдат допуснати. Те казват това, което са видели с очите си, те са достойни офицери. Нали разбираш, че не е възможно да въздействам на 14 сериозни мъже да лъжат, както се опитваха да кажат някои хора? Просто не е възможно! Именно заради това Манол, съдията, а и други хора, се притесняват те да проговорят в съда!

- Звучи невероятно – возил си се в колите на президента, шефа на парламента, тогавашния главен прокурор /Никола Филчев/, в колата на Симеон Сакскобургготски. Нещо повече – чел си секретни доклади в техните коли?!
- Няма нищо невероятно в това. Аз не съм извършил нищо нередно, тъй като не съм се возил в тези коли под натиска на някаква външна сила. Имах назначена охрана и тя идваше с тези коли. Аз се качвах в тях. Вината е в човека, който нареди на тези хора да ме охраняват. Що се касае до секретните доклади - сега ще споделя за първи път пред теб, че в колата на президента никога не е имало такива. Но виж,

в другите коли се въргаляха множество секретни документи по задните седалки.

- Има ли информация от тези доклади, която не си публикувал в “Тайните…” и която е строго секретна и я знаеш само ти?
- Да, има много такава информация. Ще я публикувам във втората си книга.

- В приятелски отношения си с големия адвокат Марин Марковски. По твоя препоръка Марковски става адвокат на Илиян Варсанов.
- По онова време Илиян си другаруваше с мен. Той бе под домашен арест, което не позволяваше да се виждаме често, но за сметка на това си говорехме с часове. Варсанов е умно момче и постъпи много разумно, като не искаше да излиза под гаранция. Оцеля в нарковойната и сега води един спокоен и почтен живот. Може да се каже, че наказанието при него изпълни целите си - превъзпита го! Наистина аз го запознах с Марковски, който веднъж му помогна да излезе от ареста!

Би трябвало да ми е благодарен. През онези години, докато Клюна и аз имахме общи работи покрай радиото, с Варсанов поддържах приятелски отношения. Милтенов знаеше това и го понасяше трудно

- За мнозина е странно, че докато си бил съдружник с Милтенов, си поддържал приятелски отношения с хора, които той е определял като свои “врагове”?
- Никога не съм се ръководел от това кой с кого е скаран. Варсанов ми беше добър познат, не бих го нарекъл приятел. Клюна беснееше много, защото аз не криех отношението си към Илиян. С това доказах на всички, че никой не може да ми повлияе.

- Ваня Червенкова твърди, че през миналата седмица си бил арестуван от НСБОП?!
- Ама как да коментирам думите на жена, която твърди, че си говори с господ?! Нали знаеш вица: ако говориш на господ, значи си набожен, но ако господ ти проговори - значи си луд! Та така ще коментирам и думите й, че съм бил арестуван! Преди две седмици съдействах на НСБОП да арестуват две лица, които се опитваха да ме подкупват. Явно Червенкова пак е имала някакво видение, не знам.

Едно интервю на Мария ДРУМЕВА

..............................................
БОБИ ЦАНКОВ СЕ ОЖЕНИ ТАЙНО ЗА СЪДИЙКА, БРЕМЕННАТА МУ БУЛКА ПРИПАДНА В ЦЪРКВАТА!

Преди седмица “ШОУ” пръв гръмна новината, че в неделя, 22 ноември, Боби Цанков ще се жени за съдийка. На самия ден обаче младоженецът отрече това. Информацията ни бе потвърдена от втори сигурен източник, който разкри, че Боби Цанков вече е “бракуван”.

При това не за когото и да е, а за по-възрастна от него съдийка, която чака дете от Боби. Източникът на “ШОУ”, присъствал на щастливото събитие, разкри още, че булката припаднала по време на църковната служба в църквата “Св. Неделя” в София, а родителите на Цанков сияели от щастие. Очевидно, знаейки причината за припадъка – бременност. После малката компания се отправила в ресторанта на столичния Парк-хотел “Москва”, където отпразнувала събитието.

Еми Мариянска

http://blitz.bg

 


Сходни връзки

СТРОГО СЕКРЕТНО: Боби Цанков: Манол Велев переше пари, изнудваше хора! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди