изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:02 EEST
Сергей Станишев: Нямаме намерение да бъдем лист, който прикрива срамотиите на парламента    
Парламент София. Ние нямаме намерението да бъдем един лист, който прикрива срамотиите на този парламент, и да легитимираме действията на управляващата коалиция, защото по същество не може да се повлияе на техните решения. Това каза председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев на брифинг в парламента, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Виждате, че и при дискусията за бюджета нямат значение аргументите. Важно е политическото решение на г-н Борисов, а парламентът просто гласува в едно унизително положение – каза той.
“Всеки път, когато тази коалиция, това мнозинство взима някакво абсурдно от правна, политическа, човешка гледна точка решение, си мисля, че са достигнали дъното и по-нататък няма накъде. Но всеки път хората от ГЕРБ, от Синята коалиция, от преданата “Атака”, ме изненадват и показват със своите решения пореден абсурд. Днес бяхме свидетели на още един фарс, който се разигра в пленарната зала, защото дори на тези, които гласуваха решението, на хората от управляващата коалиция, им е ясно, че няма процедурни и правни основания за освобождаването на председателя на Комисията по труда и социалната политика, т.е. те не зачитат собствения си Правилник на Народното събрание, защото им е ясно, че решението противоречи на правилника, но е взето политическо решение, което тази коалиция и това мнозинство гласуват като машини без особено влагане на мисъл за своите действия. На всички е ясно, че това решение противоречи и на политическата логика, на правото на всяка парламентарна група да определя своите представители в ръководствата на парламентарните комисии.
По този начин те по същество скъсаха едно споразумение, което беше договорено между парламентарните групи в началото на работата на този парламент. Това също е безпрецедентно в работата на Народното събрание в България”, каза Станишев.
“Най-важното е, че тази коалиция, това мнозинство освен, че превърнаха парламента в конвент, който подменя съдебна система, подменя други независими институции със свои решения, се обявиха за морални съдници. В мотивите, внесени от г-н Костов, наблягат на морала при ясна ситуация и принцип на Конституцията за презумпция на невиновност”, каза Станишев.
“Кои са моралните съдници в днешна България? Хората от партията на г-н Костов, които са инициатори на това решение? Хората, които продадоха “Балкан” за 150 000 долара и “Кремиковци” за 1 долар и нанесоха огромни щети на България? Да не говорим, че от цялата приватизация на г-н Костов българските данъкоплатци загубиха десетки милиарди, които не бяха платени за приватизираните предприятия. Кои са моралните съдници – представители на партии, които са осъждани за купуване на гласове? Визирам партията ГЕРБ. Кои са моралните съдници в днешна България? Хора, които са минали през 5 - 6 партии от БКП до ГЕРБ и други, днес се обявяват за яростни защитници на новата управляваща коалиция. Кои са моралните съдници? Тези, които вкарват, прокарват и гласуват лобистки закони в този парламент? Кои са моралните съдници? Тези, които са затънали до гуша в конфликт на интереси и пример за това давам правителството? Тези хора пренесоха дискусията, след като нямаха нито политически, нито правни аргументи, в плоскостта на морала. Стават смешни”, каза още Станишев.
Цветомира ГЕОРГИЕВА

 


Сходни връзки

Сергей Станишев: Нямаме намерение да бъдем лист, който прикрива срамотиите на парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.94 секунди