изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:13 EEST
Трима мъже, изготвяли фалшиви лични документи, са задържани от силистренските антимафиоти    
Ред и сигурност Служители на сектор „БОП” в Силистра пресякоха престъпна дейност, свързана с изготвяне на фалшиви лични документи. Акцията е проведена вчера под ръководството на прокуратурата. Трима мъже са задържани в ареста, издирва се техен съучастник, съобщиха от Пресцентъра на МВР.


Извършени са претърсвания на четири адреса – три в гр.Силистра и един в с.Калипетрово. Намерени и иззети са голям брой неистински лични карти и шофьорски книжки, други лични документи, подготвени за фалшифициране, значително количество златни накити и луксозни часовници с неустановен към момента произход. Открити са също бели пластики с магнитна лента, наподобяващи банкови карти и количество марихуана. От домовете са иззети и три компютърни конфигурации. При допълнителен оглед в близост до къщата в с.Калипетрово са открити електронни носители и лични документи, вероятно изхвърлени при опит да бъдат укрити.
Трима от заподозрените по случая лица–41-годишните М.Е. и И.М. и Р.Н. (24 г.) са приведени в полицейския арест за срок от 24 часа, установен е и четвърти участник в групата, който е обявен за издирване. Всички имат множество предишни криминални прояви. Прокуратурата ще внесе искане за продължаване на мярката за задържането им със 72 часа.
До момента е изяснено, че заподозрените изкупували оригинални лични документи на лица от Силистренска област и съседните региони, чиито данни използвали за изготвяне на фалшификатите. Те били предназначени за страните от Западна Европа и се отличават с високо качество на изработка. Работата по цялостното изясняване на случая продължава, назначени са множество технически експертизи. За съпричастност към дейността на групата, както и за други престъпления, се проверяват и други лица.
 


Сходни връзки

Трима мъже, изготвяли фалшиви лични документи, са задържани от силистренските антимафиоти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди