изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:55 EEST
Въоръжени обраха трезор в София    
Новини
Обществен трезор е бил обран тази нощ в столицата съобщиха от МВР. Нападателите са били тежко въоръжени, заради което униформените предприеха масирана акция по издирването им. Загубите от сейфовете на трезора тепърва ще се изчисляват. 10 здрави мъже нахлули в денонощния обществен трезор на бул. „Дондуков" около 1 часа след полунощ. Въоръжени били с автомати и пушки.



Справили се с двамата възрастни пазачи с по един удар в главата, закопчали ги с белезници и ги проснали на земята. След това започнали да отварят сейфовете наред. Събрали плячката светкавичо и избягали с няколко автомобила.

Преди нахлуването в трезора, човек от бандата застанал пред вратата и показал клиентска карта за трезора. Само така можело да му отворят да влезе.

Единият от охранителите е с лека разкъсна рана на главата. Възрастният мъж прекара повече от час в линейката, все още закопчан с белезниците на обирджиите, видя екип на PRO.BG, който е бил на мястото на инцидента.

Същата беше и съдбата на колегата му, който се отърва без рани, но също остана окован часове наред.

Заради грабежа, в продължение на часове полицията издирваше крадците. Първо с масови проверки на коли, а след това и с издирване на изоставени автомобили в околностите на София. Щетите ще се изчисляват днес и в идните дни. /БЛИЦ

Нов въоръжен грабеж на трезор в София
10 декември 2009 / Nеws.dir.bg
Пореден обир на обществен трезор вдигна на крак столичната полиция тази нощ, съобщи телевизия PRO.BG.

Нападателите са били тежко въоръжени. 10 мъже нахлули в денонощния обществен трезор на бул. „Дондуков". Въоръжени били с автомати и пушки. Справили се с двамата възрастни пазачи с по един удар в главата, закопчали ги с белезници и ги проснали на земята.

От МВР потвърдиха информацията и уточниха, сигналът е подаден на тел. 112.  По първоначални данни маскираните обирджии са разбили голям брой касети, вдигнали са камерите към тавана и са задигнали компютъра, в който се съхранявали данните от системата за наблюдение. На мястото е извършен оглед, уточниха от полицията.

В репортажа на телевизията се разказва още как след като обезвредили охраната бандитите започнали да отварят сейфовете наред. Събрали плячката светкавично, след което избягали с няколко автомобила.

Преди нахлуването в трезора, човек от групата застанал пред вратата и показал клиентска карта за трезора. Само така можело да му отворят да влезе. Единият от охранителите е с лека разкъсна рана на главата.

Възрастният мъж прекара повече от час в линейката, все още закопчан с белезниците на обирджиите. Същата беше и съдбата на колегата му, който се отърва без рани, но също остана окован часове наред.

Заради грабежа, в продължение на часове полицията издирваше крадците. Първо с масови проверки на коли, а след това и с издирване на изоставени автомобили в околностите на София.

През юли при обир на друг трезор в столицата бяха задигнати над 400 000 лв.

Щетите ще се изчисляват днес и в идните дни. При предишния обир на сейфове през април, се споменаваше колосалната сума от един милион лева липси.

Засега от пресцентъра на МВР нито потвърждават, нито отричат информацията, по-късно се очаква съобщение.


 


Сходни връзки

Въоръжени обраха трезор в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди