изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:35 EEST
Светият синод би отбой и за венчавките в събота    
Общество

След като се отказа да мести Коледа през януари, Светият синод се отказа и от намарението си да забрани църковни венчавки в събота. Говорителят на синода митрополит Неофит обяви, че новите забрани в отпечатания вече църковен календар за 2010 година са само "идея", съобщи Стандарт Нюз.



Ако някога се разгледа този въпрос, дори да се приемат само неделя и понеделник като дни за венчавки, свещениците ще могат да правят изключения и да венчават и в другите дни, каза Неофит.

В средата на октомври от Синода обявиха, че венчавки ще се извършват само в неделя. Тогава Неврокопският митрополит Натанаил обясни, че “това не е вид забрана".

Съгласно каноните на Българската православна църква е грях да се извършват венчавки в събота, тъй като неделя е денят на Възкресението Христово, коментира дядо Натанаил.

Първи дядо Николай забрани венчавките в събота, след като стана Пловдивски митрополит, тъй като това бил ден за мъртвите, а не за празници.
dir.bg

 


Сходни връзки

Светият синод би отбой и за венчавките в събота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди