изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:33 EET
ОБУЧИХА УЧЕНИЦИ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА И ЗАВИСИМОСТИТЕ    
ОбществоОбучения в две терверски училища се проведоха преди дни в рамките на Общинската програма за превенция на насилието между учениците, съобщиха от кметството.


В СОУ „Йордан Йовков” темата бе „Разбиране за агресията”. Обхванати бяха общо 20 ученици от 11 клас. Темата бе избрана заради все по-честите прояви на агресия от ученици на различни възрасти, коментираха от общината. Децата бяха запознати с дефинициите за гняв, фрустрация и агресия, с видовете гняв и агресия, с различните ситуации, провокиращи такива прояви. Изяснено бе, че е необходимо човек да знае всичко това, за да може да контролира реакциите и поведението си и да не допуска агресия. В края на срещата учениците попълниха кратка анонимна анкета, подготвена от педагогическия съветник на СОУ "Йордан Йовков".
В професионалната гимназия по техника и облекло "Дочо Михайлов” се проведоха две обучения на тема „Видове зависимости” с ученици от десети клас. Обхванати бяха общо 40 младежи. На срещата бяха разисквани свойствата на алкохола и влиянието му върху здравето, видът на веществата в цигарения дим и въздействието им върху човешкия организъм. С участието на учениците се дискутираха проблемите: ”Защо пушат младите хора”, „Какви са последиците от тютюнопушенето”, ”Що е алкохол и алкохолизъм”, „Как алкохолът влияе върху човешките органи”, „Алкохол и шофиране”, „Социални последици от алкохолизма”, „План за отказване от цигарите и алкохола”. В края на срещата младежите изготвиха проекти за плакати „Не на цигарите”. НДТ
 


Сходни връзки

ОБУЧИХА УЧЕНИЦИ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА И ЗАВИСИМОСТИТЕ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОБУЧИХА УЧЕНИЦИ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА И ЗАВИСИМОСТИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-12-10 @ 18:37 EET

Защо пушат младите хора? Ами много просто! Щото учителят, когато децата са извън двора, не им прави забележка. На светофара също не прави забележка, като минават на червено. Децата виждат, че учителят е мижетурка и пробват докъде могат да разширят личното си пространство, най-често за сметка на други.

Ама каквито деца отгледаш, такива и ще те гледат! ;-)) 

ОБУЧИХА УЧЕНИЦИ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА И ЗАВИСИМОСТИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-12-10 @ 20:04 EET

За възпитанието на детето е отговорно семейството.Ако родителите пушат,псуват,вдигат скандали,формират у него модел на поведение.Затова то може да приема за нормално вместо "Добро утро" да псува и да се бие.Оставете даскалите да вършат това,за което им се заплаща.

ОБУЧИХА УЧЕНИЦИ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА И ЗАВИСИМОСТИТЕ
Автор: Anonymous да 2009-12-10 @ 22:39 EET

Да, правилно! Личността се изгражда в семейството, но... Личността се учи на социален живот в училището. Затуй до 4 клас учителите са възпитатели. А оттам нататък и преподаватели. Т.е. до 3-4 клас се формира принадлежност към общността, а оттам нататък се акцентира към натрупване на знания.

А за родителите си прав. Няма ли съдействие от тяхна страна, учителят нищо не може да направи. Между родители и учители трябва да има доверие. Такова обаче не се гради, при наличие на полудели учители и самовлюбени родители. :-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди