изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:13 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на  територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани пет криминални престъпления.



 

· На 08 декември т.г. неизвестен извършител е проникнал в частен имот в с.Огняново, община Крушари, откъдето е извършил кражба на телевизор “Панасоник”, газова бутилка и кухненска посуда. Сигнал за извършеното престъпление е подаден на 09 декември т.г. в полицейски участък Крушари. След подаване на съобщението са организирани оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен и задържан извършителя на деянието – А.Н. 41 г. от с.Септемврийци. Същият е криминално проявен и осъждан. За периода от 1993 до 2005 г.  има  наложени три присъди за извършени кражби и грабеж. Вещите обект на престъплението са открити и иззети. А.Н. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

· На 09 декември т.г. около 14,00 часа по пешеходна алея в градския парк, в близост до стадион “Дружба”, неизвестен извършител е отнел дамска чанта от 52-годишна жена от гр.Добрич, с намиращите се в нея лични документи, лични принадлежности и пари. Провеждат се мероприятия за установяване на извършителя. По случая е образувано досъдебно производство.

· На 09 декември около 16,00 часа от служители на РУ Тервел са задържани три лица в момент на кражба на дървен материал от полезащитен пояс, намиращ се по пътя с.Жегларци – с.Бенковски. Това са лицата: Г.М. /44/ от с.Лясково, М.М. /36/ от с.Орляк и С.С. /25/, също от с.Орляк. Дървеният материал, предмет  на престъплението е върната в Държавно лесничейско стопанство. Две от лицата са криминално проявени и многократно осъждани. За периода от 2001 до 2009 на М.М. са наложени 8 присъди, от които 4 са кражби. За периода от 1994 до 1996 г. Г.М. има  наложени две присъди. Трите лица са задържани за срок от 24 часа в РУ на МВР Тервел. По случая е образувано досъдебно производство.

През денонощието на територията на областта са регистрирани шест пътно-транспортни произшествия, с двама  ранен граждани.

· На 09 декември т.г. около 17,30 часа по ул.”Христо Ботев”, поради неправилно пресичане на пътното платно, 62-годишния пешеходец А.Х. се удря в преминаващия покрай него лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Г.Р. /27/. В резултат на настъпилия инцидент възрастния мъж е настанен в отделението по неврохирургия при МБАЛ Добрич, с фрактура на главата, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

· На 09 декември т.г. по ул.”България” в гр.Каварна,  лек автомобил “Опел Астра”, управляван от Д.Б. /59/, при ограничена видимост и мокър асфалт, блъска неправилно пресичащата пътното платно пешеходка М.Т./60/ от гр.Каварна. Жената е получила контузни рани в областта на главата и гръдния кош и е настанена в каварненската болница, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Два пожара са възникнали, от които един с нанесени материални щети.

            Днес, в 09,30 часа е подаден сигнал в звено “Пожарна безопасност и спасяване” за възникнал пожар в лек автомобил “Фолксваген Голф-2”, паркиран на ул.”Любен Каравелов” в гр.Добрич. Пожарът е потушен от дежурния противопожарен екип. Констатирано е, че инцидента е възникнал от спукан бензинопровод. Унищожен е двигателния отсек на автомобила, водни и горивни съединения.

 

 

10 декември 2009 г.                            ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди