изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:52 EET
Близо 200 касети обрани от трезор в София    
Ред и сигурност
Пореден обир на обществен трезор вдигна на крак столичната полиция тази нощ, съобщи телевизия PRO.BG. Нападателите са били тежко въоръжени. Няколко мъже нахлули в денонощния обществен трезор на бул. „Дондуков". Въоръжени били с автомати и пушки. Справили се с двамата възрастни пазачи с по един удар в главата, закопчали ги с белезници и ги проснали на земята. От МВР потвърдиха информацията и уточниха, че сигналът е подаден на тел. 112. 


По първоначални данни маскираните обирджии са разбили голям брой касети, вдигнали са камерите към тавана и са задигнали компютъра, в който се съхранявали данните от системата за наблюдение.

На мястото е извършен оглед, извършителите се издирват, уточниха от полицията.

В репортажа на телевизията се разказва още как след като обезвредили охраната бандитите започнали да отварят сейфовете наред. Събрали плячката светкавично, след което избягали с няколко автомобила.

Преди нахлуването в трезора, човек от групата застанал пред вратата и показал клиентска карта за трезора. Само така можело да му отворят да влезе.

Единият от охранителите е с лека разкъсна рана на главата, след като е бил ударен по главата, най-вероятно с пистолет. Възрастният мъж прекара повече от час в линейката, все още закопчан с белезниците на обирджиите. Същата беше и съдбата на колегата му, който се отърва без рани, но също остана окован часове наред.

Заради грабежа, в продължение на часове полицията издирваше крадците. Първо с масови проверки на коли, а след това и с издирване на изоставени автомобили в околностите на София.

Щетите от обира ще се изчисляват днес и в идните дни. По информаиця на БГНЕС трезорът е застрахован.

Между 160 и 190 са разбитите касетки, съобщи главният секретар на МВР Калин Георгиев.
„Не е нормално няколко часа след като е извършено такова тежко престъпление, ние да говорим за него и да имаме някакви конкретни резултати. Данните за това колко са били извършителите са противоречиви”, коментира той.

През юли при обир на друг трезор в столицата бяха задигнати над 400 000 лв.
При обир на сейфове през април пък се споменаваше колосалната сума от 1 милион лева липси. dir.bg

 


Сходни връзки

Близо 200 касети обрани от трезор в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди