изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:43 EEST
Борисов помоли евродесницата за помощ    
Европейски съюз
Изключително много разчитаме, както ни помагахте досега, да ни помогнете и за усвояването на еврофондовете и въвеждането на еврото в България след няколко години. Това подчерта днес в изказване пред конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) министър-председателят Бойко Борисов. Той благодари от името на ГЕРБ и на "всички, които сме от България тук, че сме част от голямото семейства на Европейската народна партия", съобщи БТА.


"Българският народ в няколко избора подред категорично се определи да върви заедно с партиите център-вдясно и даде възможност на партиите от ЕНП, които сме в България, да се създаде правителство, което само за няколко месеца прие бюджет, като спазва изискванията на Европейския съвет за 3 процента дефицит в държавния бюджет, отбеляза Бойко Борисов.

"Използвам случая да помоля всички вас за съдействие в две посоки, което е изключително важно за нашето правителство. Първо, да може да се възстановят плащанията по еврофондовете, които бяха напълно замразени по време на управлението на правителството на социалистите. Това се отрази крайно негативно върху българската икономика и върху държавата. В момента очакванията на народа са много големи и аз истински се надявам, че показвайки в този момент изключителна дисциплина в борбата с корупцията и организираната престъпност, за всичко, което в момента правим в България, заслужаваме да ни бъде помогнато", каза още премиерът.

Той помоли още да ни се даде възможност да бъдем допуснати в еврозоната.

"Ако можем да въведем еврото в България след две и половина до три години. Във фискалния резерв имаме над 8 млрд. евро (има предвид лева - б.р.). Това са пари, които ще могат да бъдат реално използвани и за инфраструктурни проекти, и за модернизиране на страната", добави Борисов.  dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов помоли евродесницата за помощ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди