изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:49 EEST
Красьо се оказа с Баджанак    
Ред и сигурност Втора брокерска схема е напът да срине до основи съдебната система у нас. След кадровика Красьо Черния се появи и нов, този път колел и бесел в Благоевградско – Баджанака. Това съобщи правосъдният министър Маргарита Попова.

Затова Висшият съдебен съвет отложи четири назначения за ръководители в съдебната система - за председатели на окръжните съдилища в Благоевград и Шумен, и на районния съд в Шумен, както и за окръжен прокурор на Плевен.

Министърът на правосъдието Маргарита Попова посочи като професионални брокери в съдебната система магистрати, назначени за административни ръководители на съдилища и прокуратури и заяви, че именно борбата с този тип брокери е най-големият приоритет за нея.

Попова заяви това при избора на заместник-председател на Софийския градски съд и шеф на търговската колегия, единствен кандидат, за който пост бе предложената от председателя на съда Георги Колев - Геника Михайлова. Съдиите от търговската колегия обаче са написали писмо до ВСС, в което изразяват несъгласието си с евентуалния избор на Михайлова.
 
Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев коментира, че напрежението в СГС е голямо, тъй като съдиите са писали директно на ВСС, а не са се обърнали към административния си ръководител. Въпреки това кандидатурата на Михайлова беше гласувана, но тя не събра достатъчно гласове и не беше назначена.

ВСС отложи още три назначения, където участват магистрати с дисциплинарни производства заради контакти с Красьо Черния - за председатели на окръжните съдилища в Шумен и Плевен и на районния съд в Шумен. Беше отложен конкурсът и за председател на Окръжния съд в Благоевград, където има множество сигнали за моралното поведение на досегашния председател и кандидат за втори мандат Красимир Аршинков.

Съветът образува временна комисия с председател Божидар Сукнаров, която ще посети съда и ще се запознае с материалите и до 8 януари трябва да е готова с проверката. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Красьо се оказа с Баджанак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди