изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:55 EEST
Арестуваха модна шефка, скрила 2 милиона данъци!    
Ред и сигурност
Обвинението е по донос на съдружничката ми, контрира Диана Муратева. Известната бизнесдама Диана Муратева, която представлява световните модни марки Esprit и Marc O'Polo в България, беше арестувана за укриване на данъци в особено големи размери. Според източници на “ШОУ” модната шефка си е “спестила” да плати на държавата налози на стойност около 2 милиона лева.


40-годишната Диана Муратева, съсобственичка в 9 фирми, част от “Апарел груп”, и нейната главна счетоводителка Мария Малинова били арестувани миналата сряда при спецоперация на антимафиоти. В петък обвинителите обаче изненадващо пуснали двете дами на свобода срещу гаранции от по 15 000 лв. Магистратите преценили, че няма опасност Муратева и Малинова да се укрият от правораздавателната система и ги освободили от ареста.

Разследването срещу бизнесдамата установило, че измамната схема е била реализирана чрез укриване на обороти и фиктивни сделки в особено големи размери. За да намалят допълнително налози, участниците в престъпната група са приспадали за нереално извършени услуги от външни фирми. Част от оборотите пък не били маркирани на касовите апарати и на клиентите в луксозните бутици били издавани фалшиви касови бележки.

“Диана Муратева е обвинена в организиране и ръководене на организирана престъпна група за укриване на данъчни задължения по чл. 255 от Наказателния кодекс. Мария Малинова ще отговаря пред закона за участие в престъпната група”, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Магистратите допълниха, че разполагат със солидни доказателства за вината на обвинените.

Месеци преди да бъдат арестувани, те са били следени и подслушвани със специални разузнавателни средства. “Хвърлихме много сили да разплетем аферата. Не можем да си обясним защо двете арестувани жени са били освободени толкова бързо”, споделиха спецченгета. Те ще проверят под лупа и завидното имотно състояние на Диана Муратева, както и произхода на парите, с които ги е купила.

Според разследващи схемата за укриване на данъци била разработена и ръководена от Диана, а в групата освен финансовият директор на дружествата участвали и външни консултанти и адвокати.
“Обвинението е абсурдно, ние сме една от най-прозрачните компании в България”, заяви Муратева.

Тя твърди, че всеки месец внася над 100 000 лв. данъци. Според нея проверката е заради донос от съдружничка. “През юли, докато бях в отпуск, тя направи опит да ме изключи от фирмите, въпреки че съм мажоритарен собственик, с представяне на фалшиви документи”, допълни обвиняемата. Муратева предотвратила преврата, но оттогава станала обект на атаки.

По неофициална информация 40-годишната бизнес акула е разследвана и за измами с недвижими имоти в Пампорово и Чепеларе. Името на Диана Муратева се свързва с представителството на световния производител на шоколадови десерти "Марс". Тя поверила дистрибуцията за България на близкия си приятел Ваклин Стойновски, съден за убийството на съдружника си Антон Йорданов в началото на 2002 г.

.........................................
ДОСИЕ


• Уличената в данъчни измами Диана Муратева е собственик на фирмите "Апарел груп" и "Апарел Франчайз”, които представляват марките Esprit и Marc O'Polo. През 2005 г. тя открила първия си специализиран магазин за детски дрехи. Фирмите й са представлявали още марките Red&Blu, Pampolina и Chek In.
• Запознати с модния бранш разказват, че укриването на данъци по тази схема било редовна практика сред вносителите на световни модни марки, въпреки че надценките им били над 200 процента.

http://blitz.bg

 


Сходни връзки

Арестуваха модна шефка, скрила 2 милиона данъци! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди