изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:39 EEST
Втора цигара ще запалят полицаите от Добрич    
Ред и сигурностДобричките полицаи ще се съберат утре /12 декември/, за да запалят по цигара пред сградата на МВР от 10.00 часа, научи радио “Добруджа”.


С “втора цигара” те ще отбележат годишнина след първото протестно пушене. Час по-късно полицаите ще почетат паметта на загиналите си колеги с панихида в храм “Свети Георги”. Камбана от 5000 гилзи в памет на  трима полицаи  загинали при  изпълнение на служебния си дълг, откриха добричките полицаи през 2003. Монумента и малкият параклис към него се намират пред църквата “Св.Георги”. Венец ще поднесат утре полицаите.

Преди една година повече от 350 служители на МВР излязоха на мълчалив протест пред сградата на областната дирекция "Полиция" в Добрич. Всички полицейски управления в региона се включиха в "пушенето на цигара" в областния град. Много от протестиращите бяха със  съпругите и децата си.Пушачите  тогава заявиха:
"Няма да умрем от глад със заплата от 700-800 лева, но възнаграждението ни е с пъти по-малко от служителите в съда, прокуратурата, ДАНС. В "Съдебна полиция" получават по 2 хиляди лева заплата, а в същото време ние сме на първа линия в борбата срещу престъпниците”.
Освен ниските заплати, полицаите недоволстваха и от лошите условия за работа.
Радио "Добруджа"

 


Сходни връзки

Втора цигара ще запалят полицаите от Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди