изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:50 EEST
КРИМИНАЛНИ    
Ред и сигурностТрима мъже са задържани от служители на РУ на МВР в Тервел в момент на извършване на кражба на дървен материал от полезащитен пояс, намиращ се по пътя между селата Жегларци и Бенковски, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.


Апашите са заловени около 16 часа на 9 декември. Това са Г.М. /44/ от село Лясково и двама мъже от село Орляк - М. М. /36/ и С. С. /25/. Дървеният материал, предмет на престъплението, е върнат в Държавното лесничейско стопанство.
Двама от заловените са криминално проявени и многократно осъждани. За периода от 2001 до 2009 на М. М. са наложени осем присъди, от които четири за кражби. За периода от 1994 до 1996 г. Г. М. има  наложени две присъди. Тримата апаши са задържани за срок от 24 часа в РУ на МВР в Тервел. По случая е образувано досъдебно производство.

68-годишен мъж от Добрич с инициали А. Х. е настанен в тежко състояние в Многопрофилната болница за активно лечение, след като пострадал на улицата, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът станал около 17.30 часа на 9 декември по ул. "Христо Ботев". Поради неправилно пресичане на пътното платно, 68-годишният пешеходец А. Х. се ударил в преминаващия покрай него лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Г. Р. /27/. Раненият възрастен мъж е настанен с фрактура на главата първоначално в Отделението по неврохирургия. В последствие - заради влошаване на състоянието му, е прехвърлен в Отделението по анестезия и интензивно лечение. Лекари казаха за НДТ, че има тежка черепно-мозъчна травма, животът му е в опасност. 
Още една пешеходка е пострадала на същата дата. Пътно-транспортното произшествие станало по ул. "България" в Каварна. Лек автомобил “Опел Астра”, управляван от Д. Б. /59/, при ограничена видимост и мокър асфалт, блъснал неправилно пресичащата пътното платно М. Т. /60/. Жената  получила контузни рани в областта на главата и гръдния кош и е настанена в каварненската болница, няма опасност за живота й.
По двата случая са образувани досъдебни производства.

Лек автомобил "Фолксваген Голф 2", паркиран по ул. "Любен Каравелов" в Добрич, е гасен в сряда, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е подаден в звено "Пожарна безопасност и спасяване" в 9 часа. Пламъците са потушени от дежурния противопожарен екип. Констатирано е, че инцидентът е възникнал от спукан бензинопровод. Унищожени са двигателният отсек на автомобила, водни и горивни съединения. НДТ
 


Сходни връзки

КРИМИНАЛНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди