изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:50 EEST
Simple Minds идват у нас    
Култура

Simple Minds идват у нас след дата в родната си Шотландия. След София ще забият в Букурещ и в самия край на своето Graffiti Soul турне Джим Кер и компания ще свирят в Холандия и Германия. Най-успешната шотландска банда Simple Minds идва за концерт у нас на 14 декември в зала 1 на НДК. Така чаканото шоу на романтичните шотландци, част от тяхното Graffiti Soul турне, е по покана на Болкън Ентъртейнмънт и Марсел Аврам със съдействието на Solo Agency.



 

След 30 години на сцена вокалът на бандата все още е признат за един от най-легендарните вокали в историята на рок музиката. Как го прави Джим Кер ли? Ами колкото и да е странно за човек от родината на шотландското уиски, той просто не близва алкохол!

Групата пристига у нас ден преди шоуто си, а в деня на концерта си легендарните Simple Minds ще станат ексклузивни гости в пилотния брой на новата ТВ програма на Нова телевизия – Шоуто на Иван и Андрей.

 

Минути преди да се качат на сцената в зала 1 на НДК, Джим Кер и компания ще се срещнат и с десет от своите български фенове. Късметлиите ще могат да се здрависат и снимат с идолите си.

 

За концерта си в зала 1 на НДК шотландските групари са поискали от организаторите специален дизайн на осветлението, който да направи атмосферата по-интимна и клубна.

 

Рокаджиите са поискали още в гримьорните на всички членове на бандата температурата да е точно 20 градуса. Те ще трябва да са оборудвани още с меки дивани, закачалки, огледало в цял ръст, хладилник и кутия за лед. Всички напитки за групарите ще трябва да са ледено студени. Джим Кер и компания искат хавлии с тъмен цвят на сцената, голяма гардеробиерна зад сцената, отделно от гримьорните си. Знаете, те са едни от най-елегантните фигури в рока. В началото на 80-те заедно с Дейвид Боуи и Roxy Music те вкарват костюма и изискания вид в рока в контраст на пънк рок визията.

В менюто за деня организаторите на концерта ще трябва да се погрижат да има вегетарианска супа, прясна паста, плата със сирена и салати. А 30 минути преди саундчека бандата ще има осигурени прясно изцедени портокалов сок, сок от боровинки, маркова минерална вода, изобилие от пресни боровинки, малини и къпини, безсолни ядки – кашу и лешници, манго и авокадо, чай, сервиран в порцелан, както и леки вегетариански сандвичи и натурално кисело мляко.

По-късно на сцената българската публика ще има шанса да гледа на живо една от най-интересните и влиятелни банди в рока, предвождани от един от най-уникалните вокали в историята на музиката въобще – Джим Кер. Те ще забият близо двучасов сет, в който ще прозвучат както съвсем новите им парчета, така и всички незабравими класики като Don’t You (Forget About Me), “Belfast Child” и “Alive and Kicking”!

 

 

За Simple Minds

След 30 годиин на сцената, шест номер 1 албума в Обединеното кралство, невероятни лайв шоута и цяла огърлица от хитове, по-рано тази година Simple Minds се завърнаха с нов студиен албум, 15-ти в кариерата им – Graffiti Soul. Новият материал е с много съвременен звук, но съдържащ и всички характерни елементи, направили през годините това, заради което бандата има милиони фенове по целия свят.

Simple Minds са най-успешната шотландска рок група. Били са на върха на американския Billboard чарт, групарите от Глазгоу имат и шест номер 1 албума в Обединеното кралство, както и масиран успех в страни като Германия, Италия, Франция, Испания, Австралия и Нова Зеландия.

До момента бандата има продадени над 35 милиона от своите албуми, а списание Q ги избра за Най-добра лайв група. Фронтменът Джим Кер безспорно е един от най-добрите вокали в света, повлиял на банди като The Killers, Muse, Keane, Moby и Manic Street Preachers.

През април 1977 Джим Кер (вокали) и Чарли Бърчил (китара) създават пънк бандата Johnny and the Self Abusers и издават дебютен сингъл. Бандата съществува до ноември същата година, а две седмици по-късно се ражда Simple Minds. Името ‘Simple Minds’ е от текста на парчето на David Bowie “Jean Genie.”

След 30 години на върха, Джим Кер търси най-силните моменти: „Шансът да свирим с такива музиканти като Лу Рийд, Питър Гейбриъл, Дейвид Бауи и Иги Поп беше голяма тръпка. Може би още по-вълнуващо беше това да свирим за Нелсън Мандела и Далай Лама.”

През май 2009 Simple Minds издават най-новия си албум - Graffiti Soul, за Universal Music Group. На българския музикален пазар албумът достига чрез Вирджиния Рекърдс. “Graffiti Soul” е 15-ти студиен албум поред след дебютния им “Life In A Day” (1979).  Албумът е записан в Rockfield Studios – същото студио, в което записват и “Real to Real Cacophony”.  Едно наистина страхотно завръщане!

Снимки: Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group

 


Сходни връзки

Simple Minds идват у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди