изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:20 EEST
EВГЕНИ ПОПОВ ИЗВЕДЕ "ДОБРОТИЦА" ДО ПЪРВОТО МЯСТО    
Спорт Юношите старша възраст на волейболен клуб "Добротица" оглавиха класирането след есенния полусезон в своята възрастова група.

Възпитаниците на Евгени Попов завършиха без нито един загубен мач. На практика добричлии си осигуриха класиране за квалификациите за републиканския шампионат напролет. Първите три клуба ще преминат през ситото, като преди първият от Североизточна България директно се бореше на финала.

“Състезателите играят комбинативно. Отборът има технически опит и доби самочувствие, но ръстово не са изявени. В тима има перспективни състезатели, които могат да върнат успехите на Добрич в големия волейбол” - каза за НДТ Евгени Попов.

От федерацията са се свързали с него и са поискали да предложи волейболисти за лагер на юношеските отбори. Да се пробват за място в националната гарнитура той ще изпрати Николай Тодоров, Станислав Кирилов и Петър Калев от старшата възраст и Марин Славов, Денислав Иванов и Валери Георгиев от младшата възраст. Списъкът с имената на състезателите той ще изпрати в родната ни централа по волейбол до 14 декември. “Като гледам схемата за квалификациите, най-добре ще бъде да завършим втори в групата. Тогава ще се изправим срещу по-благоприятни противници в следващата фаза, като петия от софийската група и първия от северозападната. Така ще имаме по-голям шанс за класиране във финалния етап” - коментира Попов.

В момента той води 22-ма волейболисти на “Добротица” от двете юношески гарнитури. Като волейболист е играл в Добрич, Пловдив и Сливен, а първите му стъпки в треньорската професия са през 1969 година. Водил е набор 1953 - тима, в който е бил Георги Василев, стигнал не само до медали от големи състезания, но и до треньорското кормило на мъжкия национален отбор.

“Спомням си, че предшественикът ми беше освободил Георги Василев като неперспективен състезател. Не на това мнение бяха неговите съотборници и аз. Върнах го в състава веднага щом поех отбора. Станахме вицешампиони на България при юношите старша възраст. Среброто спечелихме в Кърджали, в дебютната ми година като треньор. На финала загубихме с 3:2 гейма от Пловдив” - спомня си Евгени Попов.

След това той разказа, че е достигнал до още сребърни и бронзови медали в републикански първенства, но никога и до върха. Надява се този сладък момент в треньорската му кариера да предстои и то като наставник на добрички тим.

“През 1974, 75 и 76 година бях начело на жените на “Добруджа” в “Б” група. После поех и мъжкия състав. През 80-те години бях помощник на Богдан Кичуков и Брунко Илиев в младежкия национален отбор, а след това и старши треньор на кадетите на България, набор 1969/70 г. В тези гарнитури бяха Апостол Апостолов и Даниел Пеев. През 1987 година поех дамския отбор на “Добруджа” и го изведох в елита за първи път в историята на клуба. Това бе през 1989 година. Станахме седми. В тима личаха имена като Нели Маринова, Ваня Кабакчиева Ваня Ламбева, Соня Велева и др. Участвахме в международни турнири - в Саарбрюкен, Германия, заехме първо място, а в Испания станахме втори, побеждавайки националния им тим. Тогава харесаха Велева и Ламбева и ги привлякоха да играят там. През 1991 година УС на клуба взе решение да закрие отбора поради липса на средства. Следващият сезон водих мъжете и станахме пети в България от 16 отбора и четвърти в турнира за купата на страната. През 1992/93 година играхме в евротурнира КНК и спечелихме два мача срещу състав от  Люксембург. Година по-късно затвърдихме добрите си изяви в местния шампионат. От 2001 до 2005 година водих дублиращия състав на мъжкия тим на “Черно море - БАСК”, в който играеха добричлията Мирослав Градинаров и каварненецът Петър Узунов. След това изведох девойките старша възраст на варненския клуб до петото място в България” - разказа Евгени Попов. От 2005 година той е лектор, а после и преподавател в спортното училище в Добрич. Сега е начело на юношите на "Добротица", с които се надява да напише своята златна страница в треньорската си кариера. НДТ


Още спортни новини в http://www.centersport.org

 


Сходни връзки

EВГЕНИ ПОПОВ ИЗВЕДЕ "ДОБРОТИЦА" ДО ПЪРВОТО МЯСТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди