изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:24 EEST
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 11-17 декември 2009 година    
Времето

Времето ще бъде много динамично с чести и резки промени на температурите! В понеделник слаби валежи от дъжд се очакват на места главно по Черноморието. Ще духа силен северен вятър. Минималните температури ще достигат минус 3-минус 2 градуса, а максималните ще са от 0 до 5, само в най-югоизточните райони до 7 градуса.



 

 

В събота и неделя времето ще е зимно – ще има превалявания от слаб сняг, само в крайните югоизточни райони и по южното Черноморие в събота ще вали предимно дъжд. Там са възможни и заледявания! В останалите райони с валеж от сняг не се очаква образуване на съществена снежна покривка! В неделя късно след обяд валежите ще започнат да спират, а облачността в северните райони ще се разкъса и намалее. Ще остане доста ветровито, като по Черноморието вятърът ще се ориентира от североизток. Минималните температури на места ще се понижат до минус 7 градуса, а най-високите максимални ще бъдат около 3-4 градуса.

В понеделник облачността временно ще се разкъса. Вятърът бързо ще отслабне до умерен и ще се преориентира, първо от запад-северозапад, а в края на деня от югоизток. Минималните температури на места ще се понижат до минус 9 градуса, а максималните ще се повишат до 2-7.

През периода вторник-сряда през района ще премине нов Средиземноморски циклон. Във вторник ще вали дъжд, на места със значителни количества. Ще духа временно засилен югоизточен и източен вятър. Температурите на въздуха рязко ще се повишат - минималните до минус 2-плюс 3 градуса, а максималните до 4-9. В нощта срещу сряда вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Ще нахлува бързо студен въздух. В южните райони ще се образуват заледявания, а в северните дъждът ще премине в сняг. През деня /в сряда/ валежите много бързо ще спрат, а облачността на много места ще се разкъса и намалее. Ще бъде студено и ветровито с максимални температури от минус 1 до плюс 4 градуса.

В четвъртък облачността отново ще се увеличи. На места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е до умерен от запад-югозапад. Дневните температури слабо ще се повишат, но минималните на места ще се понижат до минус 7 градуса.

През периода вълнението на морето най-често ще е около 3 бала, а температурата на морската вода ще се понижи до 7-9 градуса.     Деж. синоптик: В. Тодорова

 

 

Национален институт по метеорология

и хидрология при БАН - филиал Варна

телефони за информация:

телефон: 0900-15-944;

GSM: 088-15-944 (важат за цялата страна)

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 11-17 декември 2009 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди