изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:09 EEST
КОНКУРС ЗА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ    
НовиниВъзможност да бъде рекламиран пред 752 милиона потенциални туристи в страните от Европейския съюз има обектът, който спечели тазгодишния конкурс "Водата - извор на живот и благоденствие".

Той е по проект "Отлична българска туристическа дестинация в рамките на EDEN 4. В рамките на ЕС конкурсът се организира за четвърта поредна година, а у нас - за трета. Първите двама победители са Белоградчишките скали и местността Белица, известна с мечките си.
Тази година конкурсът е насочен към водата като извор на живот и благоденствие. Може да се кандидатства с проекти не само за интересни природни обекти, свързани с наличието на вода, но и такива, касаещи липсата на вода, обясни Анелия Крушкова - бивш председател на Агенцията по туризъм, която вчера представи проекта пред  местни туроператори, неправителствени организации, културни институции, читалища, музеи и други заинтересовани лица. Стана ясно, че в конкурса могат да участват всички - от отделни граждани до консорциуми, които обединяват различни организации. Победителят не получава награда, а възможност да бъде рекламиран дълго време на територията на ЕС. А. Крушкова посочи, че популярността на Белоградчишките скали е увеличила посетителите в града от 30 на 300 хиляди, което се е оказало проблем за Белоградчик.
През миналата година в конкурса от Добричка област са участвали местността Яйлата и Суха река.
 


Сходни връзки

КОНКУРС ЗА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди