изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:24 EEST
ХОРОСКОП ЗА 2010 ГОДИНА - КАКВО НИ ОЧАКВА В ГОДИНАТА НА КОСТЕНУРКАТА?    
Хороскоп Съгласно зороастрийската астрологична система, тотемът на 2010 година ще бъде Костенурката, която символизира мъдрост, спокойствие и методичност на действията.

През тази година можем да очакваме многочислени политически интриги, значителни промени в икономическата сфера и обществения живот. Възможна е промяна на политическите ориентири, смяна на лидери – като и при едното, и при другото причините ще бъдат непонятни за простосмъртните.

Още една важна характеристика на 2010 година е хармонията във взаимоотношенията с природата. През настъпващата година на първи план ще излязат въпроси, свързани със защитата на заобикалящата ни природа, съхраняването на енергийните ресурси, запасите от вода и чистотата на атмосферата.

Преминавайки от общото към частното, ще обговорим и личния живот през настъпващата нова година. През 2010 година у много хора ще се засили интереса към устройството на света като цяло, а също така познанието към границите на собствената личност. Премисляйки отново и отново едни и същи въпроси, човекът ще открие отговори на дълго задавани въпроси.

За много хора тази година ще бъде свързана с появата на конкретна цел, за постигането на която ще вложат всичките си усилия. В годината на Костенурката хората предимно ще избягват рисковете, съмнителните връзки и ситуалици, които могат да им нанесат вреда.

Подаръци от съдбата през 2010 година ги очакват тези, които умеят да ги приемат с благодарност, колкото  и да са скромни по природа. В течение на година важна роля ще изиграе натрупаният жизнен опит, усвоените уроци и направените изводи. Осланяюки се на тях, вие ще можете да избегнете повтаряне на грешки и няма да изгубите правилния път.

През годината на Костенурката не трябва да усложнявате всеки изправил се пред вас проблем. Костенурката цени чувството за мяра във всичко.

Не на последно място, трябва да отбележим, че годината на Костенурката е година на умните, философски настроени личности, които са подсигурени повече от законите на мирозданието, отколкото от собствените си успехи.

Източник: horo.mail.ru

ТВОИТЕ ХОРОСКОПИ ЗА 2010 ГОДИНА

Зороастризъм

Фараваха - символ на зороастризмаДревна традиционна религия на поклонниците на Ахура Мазда (Мъдър Бог). Основана е от пророк Заратустра в земите на в средноазиатските земи на ираноарийците, по-конкретно в източнатата част на Иранското плато. Религията става популярна в европейска среда под названието зороастризъм, идващо от името гърцизираната форма на името на пророка – Зороастър. Носителите на религията наричат себе си в свещената книга Авеста най-често маздаяснийци (от името на Бога Мазда – Мъдър и ясна - богослужение) и заратушти или зартошти (последователи на Заратустра), а религията си (даена) от времето на средновековието наричат още бехдин, т. е. блага религия, благоверие. Тя се приема като религия Ахурова, т. е. божествена, и ашова, т. е. истинна и справедлива.

По характера си тази религия е универсалистка с оглед на съдържателните критерии, които ни позволяват да определим една религия като световна – откровението е дадено за всички и към религиозната цел са призовани всички, независимо от народност, етнос, раса, език и т. н. И при все че в този аспект принципите й не се променят, разпространението на религията постепенно се ограничава и религиозната община се затваря, предимно в резултат на историческите катаклизми в земите на Персия (Иран). В сравнение с други традиционни религии изповядващите благата религия на Ахура Мазда са немногобройни, но това не накърнява нейния универсализъм. Религията оказва съществено влияние върху юдаизма, християнството и исляма. В наши дни тя се възражда, активизира се дейността по превеждане и тълкуване на Авеста и корпуса от литература, съставящ преданието, както и разработването на собствено теологичната проблематика.

 

Соларен символ на Ахура Мазда

Соларен символ на Ахура Мазда

Разпространение

Понастоящем зороастрийците са около 200 хиляди. Най-многобройна е общността в Индия – близо 70 хиляди. В днешен Иран зороастрийците са около 28 хиляди. Около 20 хиляди са те в САЩ, около 10 хиляди в Канада, близо 8 хиляди във Великобритания, 4,5 хиляди в други европейски страни, между 2 и 3 хиляди в Пакистан, а също и в Австралия, по-малки групи има в Узбекистан, Таджикистан, Русия, Беларус и др.

http://religiology.org

РЕЧНИК » Зороастър/ Зороастризъм

ЗОРОАСТЪР, Заратустра, Назаратус"който обича светлината".. Ирански религиозен водач от 6-7 век пр.н.е., основоположник на зороастризма, древна национална религия на Персия.
Счита се, че З. е роден и починал в град Балх; името му е било използвано и от по-късни духовни лица. Основата на неговото учение е съзерцанието на борбата между силите на Доброто и Злото, като целта е да се извлича мъдрост и житейски опит от това. Отхвърлял жертвоприношенията и култовите оргии. С течение на вековете около З. се наслоили разнообразни легенди и интерпретации; една от тях е използва от Ницше за произведението му "Тъй рече Заратустра".

ЗОРОАСТРИЗЪМ, Аине зертош. Религия, основана от учениците на З. и вероятно е сред най-старите дуалистични религии; последното определение се приема с важната уговорка, че въпреки признаването на две начала, последователите на Зороастър се обучават да трансцедентират наблюдаваната борба между светлината и тъмнината. Това съзерцание най-често се прави чрез ритуала на Свещения огън - един от основните, които са прилагани от тази духовна традиция. Гигантскит Симург е свещената птица на зороастризма (в ново време е и основен символ на рок-групата Queen). Най-голямо разпространение З. има в Персия до към 7 в. , а апогея си достига по време на Сасанидската династия. Зороастризмът почита Зенд Авеста като свещено Писание. Маздаизъм е религията, която признава божествеността на Ахура Мазда; Митра е слънчев бог, признаван и от по-късни течения. Според някои гностични традиции, З. е един от основните духовни лидери, подготвили проявата на Логоса - Христос. http://www.mirbg.inf

 


Сходни връзки

ХОРОСКОП ЗА 2010 ГОДИНА - КАКВО НИ ОЧАКВА В ГОДИНАТА НА КОСТЕНУРКАТА? | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ХОРОСКОП ЗА 2010 ГОДИНА - КАКВО НИ ОЧАКВА В ГОДИНАТА НА КОСТЕНУРКАТА?
Автор: Anonymous да 2010-10-21 @ 11:58 EEST
deve i kozirok. az sam sgodena i iskam da znam da li savpadame kato dvoika. abe vsichko me interesyva!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди