изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:35 EEST
БИВШИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ БОРИСЛАВ ВЕЛИКОВ ОТ НДСВ КАТАСТРОФИРА ТЕЖКО    
Новини Бившият председател на 39-ото Народно събрание Борислав Великов от НДСВ е катастрофирал тежко с личния си автомобил "Ауди". От пресцентъра на "Пирогов" потвърдиха, че водачът с инициали Б.В. на лек автомобил "Ауди" с регистрационен номер 2442 е приет спешно в болницата. Великов е претърпял тежка катастрова с колата си на пътя между столичните квартали Илиенци и Требич. 


Великов е ударил колата си в друг лек автомобил „Москвич“, чийто водач е починал на място. На мястото на инцидента веднага са дошли екипи на пътна полиция, пожарната и Бърза помощ. 

Борислав Любенов Великов е роден в гр. София на 29 октомври 1946 г. Той е женен и има три деца.

Магистър е по неорганична и аналитична химия в СУ „Св. Климент Охридски”. По-късно става доктор по аналитична химия в Карловския университет в Прага, както и доцент по хидрохимия в Софийския университет.

Великов е депутат в 39-то и 40-то Народно събрание от квотата на НДСВ. Участвал е в Комисия по здравеопазването, Комисия по околната среда и водите, във Временна анкетна комисия, която да проучи дейността на правителството във връзка с обгазяването на Стара Загора през 2004 и 2005 г., Временна комисия за установяване на отнетото и възстановено имущество на семействата на бившите царе Фердинанд I и Борис III и техните наследници и други.

От 23 февруари до 17 юни 2005 г. е председател на Народното събрание. От 5 декември до края на мандата на 40-то НС е член на ПГ на „Българска нова демокрация”. През 2009 г. е водач на листа на ПГ на „Българска нова демокрация” в кампанията за избори на евродепутати. Подава оставка като заместник-председател на БНД, но остава в партията. Доц. Борислав Великов владее английски, немски, френски, руски и чешки език.

Участвал е в над 30 национални и 6 международни проекта в сферата на околната среда и водите. Автор на над 60 научни публикации, 2 монографии и 3 учебни пособия в областта на качеството и опазването на водите и околната среда.

За парламентарните избори това лято Борислав Великов най-неочаквано бе издигнат от „ЛИДЕР-Новото време" за мажоритарен кандидат и водач на листа в Монтана. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

БИВШИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ БОРИСЛАВ ВЕЛИКОВ ОТ НДСВ КАТАСТРОФИРА ТЕЖКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди