изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:08 EEST
И ДЯДО КОЛЕДА - ПРИТЕСНЕН КАК ЩЕ МУ СЕ ОТРАЗИ КРИЗАТА    
ОбществоДядо Коледа е притеснен дали кризата няма да удари и него, установи проверка на вестника.

Няколкото актьори, които влизат в навечерието и на самия празник в ролята на Добрия старец, умуват дали да запазят миналогодишните тарифи за посещение в домовете на добричлии. Миналата година визитата на Дядо Коледа по поръчка в дома на хората, пожелали да доставят радост на децата си, костваше от 30 до 50 лв. на семейния бюджет. Най-скъпо - 50 лв., излизаше влизането с възгласа "Хо-хо-хо" в нощта на Бъдни вечер, срещу Коледа. През останалото време до Нова година тарифата се движеше между 30-40 лв. Засега "добрите старци" смятат да запазят същите тарифи, като от миналата година, споделиха пред НДТ, но са готови да работят в празничните вечери и за по-малко пари, ако се види, че хората не могат да заделят исканите суми.
В същото време общинският отдел "Култура" тази година е подготвил специален кът с шейна в рамките на празничния коледно-новогодишен базар на площад "Демокрация" в града, където родителите, които не могат да си позволят визита на Белобрадия в дома си, могат да се възползват от безплатните услуги на общинския. Това сподели шефът на регионалната браншова асоциация на ресторантьорите и хотелиерите в Добрич Димитър Димитров. Той поясни, че е нужно само да занесат подаръка и заведат детето си, а Добрият старец ще му го даде от големия си чувал. "Докато Дядо Коледа и неговата Снежанка забавляват малчуганите, родителите пък имат възможност да изпият чаша истинско коледно греяно вино по стара немска рецепта. Тази година за първи път в базара има специален щанд, на който се предлагат елексирите от божествената напитка - вино, смесено с тайни билки. Две от рецептите са на стари немски майстори за Gluhwein /т. нар. коледно греяно вино/. Другата рецепта обаче, по която се предлага вино на щанда от майстора Петър Денев, е коледно добруджанско вино" - разказа още Д. Димитров. Наред с този щанд е и щандът на майстори сладкари - членове на браншовата асоциация на хлебопроизводителите и сладкарите, съобщи техният председател Тошко Няголов.
 


Сходни връзки

И ДЯДО КОЛЕДА - ПРИТЕСНЕН КАК ЩЕ МУ СЕ ОТРАЗИ КРИЗАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди