изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:19 EET
ОТ ВЧЕРА ВЛАКОВЕТЕ СА С НОВО РАЗПИСАНИЕ    
НовиниДобруджанци вече могат да правят връзка на Повеляново с влак за столицата, тръгващ от Варна

От 13 декември влезе в сила новият график за движение на влаковете, съобщиха от пресцентъра на БДЖ ЕАД. Според новото разписание, влакът от Добрич за София тръгва вече с 2 мин. по-рано - вместо 22 ч. и 6 мин., в 22 ч. и 4 мин. От столицата пък тръгва с 15 мин. по-късно към Добрич и Кардам - вместо 21 ч. и 10 мин. - в 21 ч. и 25 мин. Хубавото за добруджанци е, че отново е възстановена връзката на гара Повеляново между влака от Добрич за Варна, тръгващ от гарата в града ни в 6 ч. и 40 мин. и влака за София, тръгващ от гара Варна. От пресцентъра на железопътния превозвач заявяват, че през 2010 г. компанията ще осъществява превоз на пътници с общо 601 влака, от които 25 международни, 89 бързи (като 15 от тях са със задължителна резервация), 140 пътнически и 347 крайградски пътнически влака. С влизането в сила на новия график за движение на влаковете се промени категорията "ускорени бързи влакове" (УБВ) на "бързи влакове със задължителна резервация". Бързи влакове със задължителна резервация са влаковете с наименования: "Златни пясъци", "Слънчев бряг", "Чайка", "Пловдив", "Янтра", "Диана" и "Родопи". Именно влак "Златни пясъци" е този, който добричлии и жителите на областта могат да ползват и да направят връзка на гара Повеляново с него, защото е въведена промяна в спиранията му. Той пътува по маршрут София - Варна - София. По маршрута от София за Варна този влак ще спира допълнително на гара Попово, а в обратната посока, освен на Попово, ще спира и на гара Повеляново. В новия график за движение на влаковете в страната са предвидени значителни намаления във времепътуванията, като средно от 10 до 34 минути по-кратко ще пътуват някои бързи влакове по основни   направления в страната, допълват от превозвача. Сред тези, които ще се движат за по-кратко време, е и влакът София - Кардам. По повод наближаващите коледно-новогодишни празници от БДЖ съобщават още, че от днес до 4 януари 2010 г. се въвежда предварителна продажба на билети и резервации за седящи места за всички ускорени бързи и бързи влакове. Предварителната продажба ще се извършва във всички гари и жп бюра в страната.
Клиентите на БДЖ могат да получат информация за изчерпаните седящи, спални и кушет места във влаковете от гишетата "Информация" и билетните каси, както и от официалната интернет-страница на БДЖ, допълват от компанията.

 

 


Сходни връзки

ОТ ВЧЕРА ВЛАКОВЕТЕ СА С НОВО РАЗПИСАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди