изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:48 EET
По 25 лева на най-бедните пенсионери за Коледа    
Новини

Един милион и сто хиляди пенсионери ще получат коледна добавка от 25 лева за Коледа. Допълнителните пари ще получат възрастните хора с пенсии до 200 лева, съобщи БТА. На 4 януари парите ще бъдат платени на пенсионерите. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с финансовия министър Симеон Дянков.



 

„Тъй като е създадена една традиция, всяка година да се дава на пенсионерите надбавки, особено тези, които са най-социално слаби, вие виждате, че давам само 25 лв. Миналата година са им давали 50 лв. Това е просто максимумът, който мога да направя и да дам”, коментира министър-председателят.

Премиерът припомни, че от 1 юли правителството е увеличило пенсиите на всички пенсионери. „С огромни усилия успяхме да влезем с 0,5 млрд. лв. дефицит, което е успех. Ако човек е слушал от вчерашния конгрес изказванията на Станишев и Доган, би трябвало цветя, рози, мед и масло да тече по улиците. Ние едва успяхме с минус 0,5 млрд. лв. да защитим бюджета. От всички министерства и то буквално – изцеждайки парите, които има в държавата и то - от администрацията, от министерствата, от хората, на които им се извинявам, защото те са работили цяла година, надявали са се да получат повече пари сега в бонуси, надбавки, материално стимулиране или както и да го наречете. Две министерства дори са си позволили да си пуснат малко пари. На Дянков съм разпоредил да направят така, че от следващите заплати да им бъдат удържани” - посочи Борисов, цитиран от "Фокус".

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) са двете ведомства, които са отпуснали допълнителни средства на служителите си като възнаграждения.

Съдебната система си има свой бюджет и какво ще решат да дадат на прокурорите и съдиите, аз няма да им се меся, каза Борисов по повод информацията за неусвоени 24 млн. лв. в съдебната система. „Маргарита Попова и Министерството на правосъдието ще спазят всички изисквания, както и останалите министерства”, добави той. dir.bg

 


Сходни връзки

По 25 лева на най-бедните пенсионери за Коледа | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
По 25 лева на най-бедните пенсионери за Коледа
Автор: Anonymous да 2009-12-13 @ 16:57 EET
Б Р А В О ООО..............Догодина по 30.
По 25 лева на най-бедните пенсионери за Коледа
Автор: Anonymous да 2009-12-13 @ 18:16 EET

И това е нещо. Сигурен съм, че възрастните хора ще оценят жеста подобаващо.

По 25 лева на най-бедните пенсионери за Коледа
Автор: Anonymous да 2009-12-14 @ 00:29 EET

e kak nqma DA GLASUVAM ZA GERB,DO 4.01.2010 MOJE DA DADAT OSHTE

 

По 25 лева на най-бедните пенсионери за Коледа
Автор: Anonymous да 2009-12-14 @ 09:10 EET
Ех,пак се отпусна бати Бойко,какво искате драги пенсионери по цели 25 лв. и то след празниците.Така,че може да си позволите да вземете на версия от близкия ви магазин за празниците,а после на 4 януари ще си върнете борчовете! Браво на бати Бойко!Браво!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди