изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:03 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалите почивни дни на  територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани седем криминални престъпления.



 

· На 11 декември т.г. в РУ на МВР Генерал Тошево е получено съобщение, за това че неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил “Форд Галакси”,  паркиран в с.Калина, община Генерал Тошево и  е извършил кражба на CD-плейър, мобилен телефон и мъжко яке. Незабавно са предприети оперативно- издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен и задържан извършителя на кражбата – 17-годишния Т.Х. от с.Великово. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ на МВР Генерал Тошево.

·   На 12 декември около 11,30 часа в магазин за хранителни стоки в гр.Добрич, след като е привел в заблуждение продавач-консултанта, неизвестен извършител е извършил кражба на около 70 лева от оборота на търговския обект. Съобщение за престъплението е подадено в 11,55 часа в Първо РУ на МВР Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

· На 13 декември т.г. около 02,55 часа, неизвестен извършител е проникнал в офис на добричка фирма, намиращ се по ул.”България” и е извършил кражба на четири броя преносими компютри – втора употреба. Съобщение за извършеното престъпление е подадено вчера в Първо РУ на МВР Добрич. Работата по установяване на извършителя продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

 

През почивните дни на територията на областта са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, с един ранен гражданин. Установени са двама водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол.

· На 12 декември т.г. около 14,15 часа по пътя с.Одринци – гр.Добрич, 55-годишен водач на лек автомобил “Деу Нубира”, шуменска регистрация, при движение с несъобразена с пътните условия скорост, при заледен участък се блъска в насрещно движещия се лек автомобил “Фолксваген Голф”, с водач Д.Й. /44/. В резултат на удара, Д.Й. е получил порезни рани по главата, а по двата автомобила са нанесени значителни материални щети. Образувано е досъдебно производство.

· Бързо полицейско производство е образувано срещу С.Д. 22 г. от Добрич, затова че на 12 декември т.г. около 02,30 часа при управление на лек автомобил “Мерцедес” не се подчинява на подаден сигнал със стоп-палка. Минути по-късно, от полицейски автопатрул е спрян в района на бензиностанция  в гр.Добрич. След последвалата проверка на водача за употреба на алкохол, техническото средство е отчело 2,03 промила алкохолна концентрация. С.Д е задържан за срок от 24 часа.

· На 14 декември т.г. около 01,30 часа по ул.”Христо Ботев” в гр.Добрич е спрян лек автомобил “Пежо 406”, управляван от И.Ф. 24 г. Извършената проверка за употреба на алкохол е отчела 1,44 промила. Образувано е досъдебно производство.

Служителите от звено “Пожарна безопасност и спасяване” са участвали в гасенето на три пожара на територията на област Добрич, от които два с нанесени материални щети.

            На 11 декември около 19,30 часа е възникнал пожар в стопанска постройка в с.Зърнево, използвана за съхранение на фураж. При инцидента са изгорели около 100 бали слама, 10 бали люцерна и част от стопанската постройка. Причините за пожара се изясняват. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ на МВР Тервел.

 

 

 

14 декември 2009 г.                            ОД НА МВР ДОБРИЧ

гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди