изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:49 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСДВР. Столични криминалисти са предприели незабавни действия за издирване на извършители на грабеж, станал днес в Търговски комплекс в ж.к.”Люлин”. Сигналът  в столичната дирекция на вътрешните работи е получен минути след 10 часа. По първоначални данни двама маскирани заплашили с пистолет служителка в офис за продажба на ваучери за мобилни телефони и отнели наличните пари

. Обектът е охраняван от частна фирма. На място е извършен оглед.
Криминалисти от Четвърто РУМВР разкриха извършител на грабеж след активна работа по жалба на потърпевш столичанин. Той разказал, че двама непознати го нападнали в ж.к.”Стрелбище” към 22.30 часа на 25 ноември, съборили го на земята и му отнели портфейл с пари и документи. В хода на разследването оперативните работници установили и задържали единия от грабителите – Г.М. /20г./ от Горна Оряховица, осъждан. Прокурор от СРП му е определил мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Съучастникът му се издирва.
При полицейска проверка срещу наркоразпространители в жк.”Дружба-1” полицаи от Осмо РУМВР са арестували 35-годишния С.М., осъждан. От него е иззет плик със 17 дози хероин. Видът на наркотика е определен с полеви тест. Предстои химическа експертиза в лабораторията на СДВР.
Акцизни стоки без бандерол открили икономически полицаи от Осмо РУМВР при проверка в търговски обект в с.Бусманци. В магазин за хранителни стоки с управител 67-годишния Д.Д. те намерили и иззели 64 бутилки алкохолни напитки с неясен произход. Липсвал акцизен бандерол. По случая е заведена преписка и разследването продължава.

Плевен. “Охранителна полиция” и “Криминална полиция”, съвместно с данъчни служители проведоха вчера специализирана операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без, с неистински или с изтекъл срок на валидност на бандерола. При акцията,  обхванала всички търговски обекти в централната част на града, са иззети 140 кутии и пакети цигари от различни марки без бандерол от търговски обект, експлоатиран от 27-годишен едноличен търговец от Плевен. На основание чл. 234 от НК е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на прокурор.

Враца. Трима криминално проявени и вече осъждани са установени и задържани от криминалисти на областната дирекция. Установено е, че на  12 декември в ранния след обяд М.В./38г./, М.Ц./37г./ и С.В./29г./ от Козлодуй насила качили в колата си 16-годишно момиче от с.Хайредин и сестра й на 19 години. Това станало в с. Крушовица. Те ги закарали в ромската махала в с.Бутан, където ги прехвърлили в “БМВ” и ги заплашили, че ще ги принудят да проституират.  По първоначална информация сестрите се познавали с тримата мъже, а причината за отвличането и заканата са неуредени финансови взаимоотношения. Работата по случая продължава. 

Пазарджик. Психичноболно момиче нападна с нож майка си. Случката се разиграла вчера сутринта в Пещера. Между 50-годишната С.Г. от родопския град и психично болната й дъщеря К.Г./28г./ се разразил поредния битов скандал. Тогава младото момиче нападнало с нож майка си и я пробола осем пъти в гърба. Пострадалата успяла сама да потърси медицинска помощ, след което е откарана в „Спешна помощ”-Пещера. Лекарите установили, че повечето рани са повърхностни, но при една острието е проникнало в гръдната кухина. С.Г. е транспортирана незабавно в МБАЛ-Пазарджик с опасност за живота. С помощта на служители на РУМВР-Пещера дъщерята е откарана и настанена в Държавната психиатрична болница в областния град.

Благоевград. Служители на сектор “Икономическа полиция” - Сандански иззеха акцизни стоки без бандерол. Операцията по контрола на  акцизните стоки е предприета на територията на районното управление. В акцията са участвали и представители на Митница-Кулата и ТДНАП. При  извършените проверки, нарушения са констатирани в магазин  в с.Склаве, откъдето проверяващите иззели цигари и алкохол без бандерол. В магазина са предлагани и забранени за продажба пиротехнически изделия. Всички нередовни стоки са иззети с протоколи от служителите на  митниците  и ТД НАП. На  собственика на магазина е съставен  акт от РУМВР по  чл. 19  от ПП ЗВВООБ.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди