изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:43 EEST
ПЕНСИОНЕР ПОЛУЧИ УСЛОВНО НАКАЗАНИЕ    
Ред и сигурност9 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок получи 66-годишният Тодор Игнатов от Ген. Тошево.

Окръжният съд в Добрич го призна за виновен, че на 1 февруари т.г. - при управление на лек автомобил „Опел Корса” по главен път в посока на Каварна, след кръстовището за Балчик, е нарушил Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 65-годишен пешеходец. Подсъдимият е лишен от право да управлява моторно-превозно средство за 1 година.

В деня на инцидента Тодор управлявал автомобила на къси светлини и със скорост около 83 км в час. В същата посока по пътното платно се движел пострадалият. Установено е, че той е бил в средна степен на алкохолно опиване с 2,02 промила алкохол в кръвта. Автомобилът ударил пешеходеца с лявата си предна част и го прехвърлил през капака и тавана. Водачът призна, че не е забелязал пострадалия и едва при удара видял силует. Той спрял „Опела”, слязъл и започнал да маха на преминаващите моторни-превозни средства. След това видял трупа на пътното платно, перпендикулярно на осовата линия. Тодор Игнатов се опитал да помогне на пострадалия, а синът му, пътуващ в своя автомобил, повикал Бърза помощ и полиция.

Четири експертизи, една от които комплексна съдебно-медицинска трасологическа и автотехническа, установяват, че пешеходецът се е движел в посоката на автомобила. Подсъдимият е карал с несъобразена с конкретните условия на видимост скорост и не е контролирал непрекъснато моторно-превозното средство.

Тодор Игнатов не се призна за виновен, защото пешеходецът дошъл изведнъж върху колата му.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд - Варна. НДТ

 


Сходни връзки

ПЕНСИОНЕР ПОЛУЧИ УСЛОВНО НАКАЗАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди