изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:20 EEST
МВР поиска повече свобода срещу бандитите    
Новини
Да се създаде правна среда за функционирането на полицейските служби в борбата срещу престъпността. Това е становището на заместник-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, което той е изразил днес пред парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщи БТА, като се позова на съобщение от МВР.


Проектът за Закон за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения бе обсъден в понеделник на работна среща, в която са участвали и главният секретар на МВР Калин Георгиев, юридически експерти от МВР и представители на неправителствения сектор.

Миналата седмица комисията прие промените в закона, които позволяват достъп чрез интерфейс на МВР до трафичните данни от интернет и мобилните оператори.

Според Калин Георгиев новите форми на престъпност и високото технологично оборудване на престъпните групи са част от причините, които обуславят необходимостта от тези промени. По думите му те ще отговорят и на изискванията на международните ни партньори.

На обсъждането е било предложено работна група в рамките на парламентарната комисия да се заеме с прецизирането на всички формулировки в предложения законопроект.

По-рано от ДСБ заявиха, че няма да подкрепят промените в закона, ако не отпадне текстът за пряк постоянен достъп на МВР до данните на интернет доставчиците и мобилните оператори. Иван Иванов от ръководството на партията обяви, че от ДСБ ще поискат разговори с ГЕРБ, за да бъдат уточнени спорните текстове, преди измененията да влязат на първо четене в пленарна зала. По мнението на Иванов такава постоянна интерфейс връзка няма нито една страна-член на ЕС. Тя нямало да даде и резултат в борбата с организираната престъпност, като в същото време ще остави у българските граждани впечатление, че са следени.

Според ДСБ трябва и да има регламентиран срок, след който данните, събрани по този начин, да бъдат унищожавани, а не да се задържат за неопределено време. dir.bg

 


Сходни връзки

МВР поиска повече свобода срещу бандитите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди