изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:02 EET
Полицията издирва 10 души за стрелбата на ”Тракия”    
Ред и сигурност
МВР издирва 10 души за съпричастие към грабежа на автомагистрала "Тракия", който бе извършен тази сутрин. Това съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в София Тодор Илиев, цитиран от БТА.


Той посочи, че издирваните са криминално проявени лица, занимаващи се с подобна дейност. Илиев каза, че убитият извършител на грабежа Димитър Митрев-Богровеца е регистриран за притежание на наркотици и съхранение на боеприпаси. Богровеца бе убит при престрелката с полицията.

Инцидентът станал малко след полунощ, когато турски гражданин с германски паспорт бил отвлечен от групата за магистрални грабежи. Той бил спрян от автомобил "Опел" със синя лампа. Нападателите му сложили белезници, отнели му 5000 евро и го оставили в близост до Вакарел. Аудито на чужденеца е опожарено. Оказано му е било и физическо насилие.

Според разследващите физическите извършители на деянието са двама или трима. Най-вероятно те са членове на т.нар банда на Крокодилите, чийто лидери са Емил Милев-Кроки, брат му Евгени Милев -Гейзо и Калоян Бацов, съобщи "Фокус". Според непотвърдена информация повече от 100 служители на МВР участват в акцията по задържането на магистралните бандити, съобщи БТА.

Тодор Илиев
посочи, че след като оставили турския гражданин извършителите били пресрещнати от полицейски патрул, изпратен да провери сигнал за инцидента. Полицаите им подали знак да спрат, но те не се подчинили и открили огън.

Полицейският началник уточни, че от МВР са следели извършителите и са имали предварителна информация за това, че може да се случи подобен грабеж в този район. Той посочи, че преди време в тази област са били извършени две сходни престъпления. И в трите случаи пострадалите са пътували към Турция. dir.bg
 


Сходни връзки

Полицията издирва 10 души за стрелбата на ”Тракия” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди