изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:55 EEST
БФС освободи състава на Съдийската комисия    
Спорт София. Най-добър футболен съдия на годината и освобождаването на целия състав на Съдийската комисия към БФС бяха двете водещи теми от българския футбол днес. Причината за разпускането на комисията е лошото съдийство в последните два мача от Купата за България - „Черно море”-„Левски” и ЦСКА-„Литекс”. Според председателя на БФС Борислав Михайлов обаче проблемът е много по-дълбок и той се корени в изгубеното доверие както от футболните клубове, така и от феновете и медиите в българското съдийство.


В много от мачовете от последния кръг на купата за България имаше доста фрапантни грешки, които за много от отборите бяха фатални. Имаше свобода на работа на комисията, но очевидно трябва по-голям контрол, каза на пресконференция председателя на БФС Борислав Михайлов . По думите му основна задача е връщането на доверието в съдийството. Михайлов каза, че на този етап имена за новата Съдийска комисия не са обсъждани.
През следващата година БФС си поставя за задача да осъществява много по-сериозен контрол върху новата комисия. Ще изисква от новия председател на комисията всеки месец анализ за работата на съдиите и ако се налага, и по преценка на Изпълнителния комитет, ще провежда среща с определени или с всички съдии. Изпълкомът спира за неопределено време правата на двете съдийски бригади, ръководили мачовете от турнира за купата на България - Черно море-Левски и ЦСКА-Литекс и насрочва редовно заседание на Изпълнителния комитет за 18 януари 2010 година. И двете бригади от последните два мача за Купата на България са показали слабо съдийство, допълни Михайлов.
Направихме всякакви опити със съдийството – смяна на председатели, смяна на цели комисии, отговорници от изпълкома, вдигнахме таксите, за да няма някакви съмнения – опитваме се непрекъснато да налучкаме вярната посок, допълни още той. По думите му следващата година федерацията ще подпише съдийската конвенция на УЕФА, с което се въвеждат общи правила и изисквания за съдийството в Европа. Не е чак толкова лошо състоянието на българското съдийство, но доверието към него не е ниво, каза още Михайлов. Съдийството трябва да се развива, смята председателят на футболния съюз като допълни, че през изминалия сезон е имало млади съдии, които са се откроили с качествата си и са минали на добро ниво. По думите му занапред трябва да се работи именно с младите съдии.
Вероятно до 18 януари, когато ще бъде следващото заседание на БФС, ще бъдат ясни имената на председателя и на членовете на новата съдийска комисия, каза още Михайлов. Това че се разпуска комисията, не означава, че футболният съюз е против съдийската комисия и нейните членове, смята Михайлов.
Позволихме тази комисия да имат комфорт – оставихме ги сами да си изберат председател, членове на комисията, никой не ги е натискал по какъвто и да е било начин. Феновете имат право да бъдат недоволни, но не трябва вината да се търси само на чуждо място, каза още той.
Според Михайлов Николай Йорданов правилно е избран за съдия на годината. Съдията бил бил показал добра работа и съдийство през изминалия сезон и няма причина да не бъде избран на първо място, като най-добър съдия, смята Михайлов. Решението на БФС за разпускане на Съдийската комисия и изборът на съдия на годината е съвпадение, каза Михайлов.
Феновете са недоволни от съдийските грешки. Според Михайлов, за да се върне доверието, съдиите трябва да бъдат на високо ниво. Именно и заради това се правят тези промени.
В заседанието на БФС участие взеха вицепрезидентите на БФС Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов както и членовете Емил Костадинов, Гриша Ганчев и Наско Сираков
Юлиан ХРИСТОВ

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

БФС освободи състава на Съдийската комисия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди