изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:40 EET
Мургина назначавала щатни биячи    
Новини Видни мутри били назначени на щат в НАП по времето на Мария Мургина. Скандалното разкритие направиха хора от агенцията, пожелали анонимност. Биячите били назначавани като консултанти по лошите вземания. Те трябвало да съветват фирмите-длъжници по какъв начин и в какъв срок да се издължат към държавата, съобщава razkritia.com.

Така наречените щатни консултанти освен държавни заплати получавали и комисионни като процент от събраните дългове. Това ги амбицирало да използват всякакви методи и средства, за да притискат фирмите-длъжници.

„Хората с тела като гардероби и вратове на телета не се свенили да намекнат, че ако фирмата не се издължи в определения срок, на собственика й ще му се случи нещо лошо” – свидетелстват хора от частния бизнес.

От НАП не отричат, че събираемостта на данъците се повишила, но не уточняват, че това е станало с брутална държавна принуда, която е извън закона.

След като Мария Мургина сдаде поста си, собственици на фирми започнали да се консултират с адвокати, за да заведат дело срещу нея за принуда и злоупотреба със служебно положение. Защитниците от своя страна коментират, че в съвременните условия на поставени задачи за висока данъчна събираемост по генералната линия на Бате Бойко, едва ли делата срещу бивашата данъчна принцеса ще имат успех. /БЛИЦ

“ОСТАВКА, Г-ЖО БАНКОВА! ОТИДЕТЕ СИ!”

Прокуратурата наложи мярка за неотклонение на Мургина

Мургина с 3 обвинения, грозят я до 10 г. затвор

Обвиняват Мургина за покриване на данъци за милиони

 


Сходни връзки

Мургина назначавала щатни биячи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди