изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:21 EEST
ИЗЛЕЗЕ БРОЙ 12 НА КНИЖКАТА "ДАРОВАНИЯ"    
КултураПоредицата от традиционни концерти започват утре. Добрич за пореден път ще аплодира своите таланти

От печат излезе брой 12 на книжката "Дарования", която се издава и разпространява от община Добрич и Ротари клуб. Тази година за корицата е избрана творбата "Проект за сграда на Световното правителство" на младия добрички автор Самуил Стоянов. Редакцията и предпечатната подготовка са на в. "Нова добруджанска трибуна", а компютърният дизайн е дело на Диана Стефанова. Книжката е отпечатана в "Ателие 89"-Варна. "Дарования 2009" представя личности и колективи от различни поколения, изявени  в областта на изкуството, образованието, науката и спорта. Включени са и тазгодишните носители на наградите на общината за принос в духовното развитие, които се връчват по повод 1 ноември.
Традиционните коледни благотворителни концерти, организирани от община Добрич и Ротари клуб, започват утре. От 18 ч. в залата на Общинския младежкия център ще се състои първият концерт от поредицата "Дарования 2009". На сцената ще излязат поп,-и рок изпълнители и групи - лауреати на международни и национални конкурси и фестивали, балетни и танцови формации и спортни двойки - носители на отличия от държавни и международни състезания.На 17 декември "Дарования 2009" ще се пренесе в концертна зала "Добрич", също от 18 ч. Пред публиката ще се представи формация "Проект музика"-Варна, с диригент Валентин Кубратов. Солисти ще бъдат Даниела Димова, Арсений Арсов, Свилен Николов и Мария Славовова /орган/. В програмата ще прозвучат избрани части из Литургия "Св. Йоан Златоуст" от Добри Христов и Меса "Света Цецилия" от Шарл Гуно. Фолклорният концерт "Дарования 2009" ще се състои на 21 декември в голямата концертна зала на читалище "Йордан Йовков". Публиката ще има възможността да се наслади на ПФА "Добруджа", танцов ансамбъл "Добротица" и студия "Добрич", ПФТС "Добруджа", танцов ансамбъл "Сборенка" и вокална група за автентичен фолклор при СОУ "Св. Климент Охридски", вокална група с ръководител Веселина Куцарова, солисти-певци и инструменталисти, лауреати на наши и международни фолклорни конкурси и фестивали.
Тази година във фоайето на зала "Добрич" отново ще бъдат подредени няколко изложби. Експозицията "Дарования 2009" ще представи постиженията на талантите в областта на културата, образованието, научно-техническото творчество и спорта. В изложбата "Зимна приказка" ще бъдат подредени коледна украса от хартия, сурвакници, рисунки от ЦДГ и училища. Ще бъдат показани също произведения на млади художници - носители на национални и международни награди от школите по изобразително изкуство при ОМЦ "Захари Стоянов".
 


Сходни връзки

ИЗЛЕЗЕ БРОЙ 12 НА КНИЖКАТА "ДАРОВАНИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди