изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:23 EET
Коледните добавки - за самотно живеещи жени    
Новини
Това е максимумът, който може да бъде даден. Избрани са само крайно нуждаещите се хора от третата възраст, предимно самотно живеещи жени.


Това каза днес в Бургас министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по въпроса за коледните бонуси за пенсионерите.
След 1 януари започва обществен дебат за бъдещето на пенсионната система, допълни той. Две ще бъдат основните направления в дискусиите - да върнем доверието на хората в пенсионната система и обезвъзмездяването на хората с най-ниските пенсии, обясни той, цитиран от БГНЕС.

Разкрихме 139 социални трапезарии в цялата страна със спестените пари от неефективната програма „Пенсионери на море”, похвали се министърът. От тази програма са спестени и заделени близо 2 милиона лева. Трапезариите се намират в 113 общини от 27 области.
До март догодина топла храна ще имат над 11 108 души. Бизнесмени ще открият допълнителни трепазирии в Мирково и Пирдоп. Те трябва да заработят до 1 март 2010 година.

Проверяват се и други проекти на предишното правителство. Правени са проверки за отпускани средства за хора с увреждания. Съставени са 100 протокола за нарушения, според които здрави хора са получавали помощи, а болните са били ощетявани, каза още министърът.

Към 30 ноември безработицата в страната е 8,66 процента, което спрямо предходния месец е увеличена с 0,43 процента. От 19 декември стартират нови проекти за обучение и преквалификация на безработни. Към момента 4 хиляди работни места в цялата страна не са заети.

Социалното министерство ще предлага ваучери на безработни лица, чрез които те ще могат да се включат в професионални курсове по обучение и квалификация. „Ваучерите са ценна книга и те ще се предоставят и на заетите лица за преквалификация”, заяви Младенов.

За хората с намалено работно време също ще бъдат организирани квалификационни курсове. След приключването им, безработните ще бъдат насочвани към конкретни работодатели.

dir.bg

 


Сходни връзки

Коледните добавки - за самотно живеещи жени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди