изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:34 EEST
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" УЧАСТВА В КОЛЕДНА КАМПАНИЯ    
Новини"Е.ОН България" се включи в коледната кампания за енергийна ефективност "Консумирай ефективно, спестявай прогресивно", съобщиха от пресслужбата на компанията. От днес електроразпределителното дружество, в партньорство с големи търговски вериги като "Технополис" за продажба на бяла и черна техника, стартират коледна кампания за енергийна ефективност, която се провежда под егидата на министерствата на икономиката и околната среда и на агенцията за енергийна ефективност.

От дружеството поясняват, че за периода от днес до 16 януари всеки клиент на големите търговски вериги "Технополис", "Домо" и "Техномаркет" в страната - при покупка на нов хладилник от висок клас енергийна ефективност А, А+ или А++, ще получава 10 % отстъпка от стойността му. Отстъпката от цената на хладилниците е за сметка на петте компании - организатори, допълват от дружеството, като добавят, че промоционалната кампания обхваща 101 магазина в цялата страна.
Инициативата има за цел да популяризира използването на енергоспестяващи електроуреди - като един от най-ефективните начини за намаляване на консумацията на електроенергия в бита. Според експерти, подмяната на стария хладилник с нов от по-висок енергиен клас е сред най-ефективните начини едно домакинство да намали сметката си за електроенергия. За сравнение - годишната консумация за хладилник А/А+ със среден размер 200 литра e 122.7 kWh, докато при хладилниците от по-ниския клас B този показател е 218.7 kWh, добавят от пресслужбата на компанията. В рамките на кампанията търговските вериги, както и трите електроразпределителни дружества на територията на страната, включили се в нея, очакват да се продадат близо 10 хил. хладилника от висок енергиен клас. По техни изчисления ще се постигне ефект от над 5 млн. kWh спестена електроенергия за година. А крайният ефект от кампанията спрямо средната продължителност на ползването на хладилниците се очаква да достигне 41 млн. kWh спестена електроенергия. Желанието на организаторите на кампанията е тази първа стъпка да се превърне в дългосрочна инициатива, като в нея бъдат включени и други електроуреди от клас А.
За "Е.ОН България" това е втората поредна инициатива за насърчаване на енергийната ефективност. През 2008 г. компанията организира, съвместно с "Техномаркет" и Джеткредит, кампанията "Е.ОН Енергия +", в рамките на която над 20 000 клиенти на Е.ОН България закупиха с отстъпка електроуреди енергиен клас А/А+, припомнят от дружеството.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ" УЧАСТВА В КОЛЕДНА КАМПАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди