изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:33 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ ПРЕДСТАВЯ ДОБРИ ПРАКТИКИ    
НовиниДобрич е единствената българска община, която е поканена да се включи в нова мрежа за добри практики на регионални и местни власти от държави – членки на ЕС, съобщиха вчера от пресцентъра на общината.

Това е станало ясно след двудневната работна визита на началника на отдел “Канцелария” Лиляна Събева в Брюксел. Тя е била там по покана на Италианската търговска камара в България. На кръгла маса представители на 10 държави са дискутирали възможности за създаване на европейска междурегионална мрежа за добри практики. Сред участниците са местни и регионални власти от Испания, Румъния, Германия, Белгия, Полша, Италия, България, Франция и Белгия. Регион Кампания, Италия възнамерява да промотира Мрежа за добри практики за разпространение и трансфер на инициативи и проекти сред европейските региони и местни власти. Целта на тази мрежа е да подпомогне подобряването на ефективността при управлението на фондове чрез избор и споделяне на добри европейски практики, които могат да се адаптират и пренесат в различни региони. Тази идея е подкрепена от всички участници в кръглата маса с подписване на Декларация за намерения и интерес. Декларацията е документ, който обединява желанието да всички представени държави да търсят и създават бъдещи възможности за диалог и междурегионално коопериране с други териториални единици с обща цел за устойчиво развитие. Документът цели да засили диалога с институциите на ЕС, както и да насърчава местните институции да споделят добрите практики с цел изграждане на обща рамка за действия, които са съфинансират от Структурните фондове. Следващата среща на участниците ще се проведе през месец февруари в Неапол, информират още от кметството.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ ПРЕДСТАВЯ ДОБРИ ПРАКТИКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди