изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:13 EET
ДОБРИЧ Е СРЕД ВОДЕЩИТЕ СЪС ЗАБАВЕНИ ЗАПЛАТИ    
НовиниРаботодатели изплатиха забавени заплати за 35 млн. лв. след проверки, съобщиха вчера от социалното министерство. Сред регионите с най-много забавени плащания е и Добрич.

Забавени трудови възнаграждения в размер на 35 млн. лв. и дължимите върху тях осигуровки са изплатени от работодатели от средата на август до началото на декември в резултат на масираните проверки за спазване на трудовото и осигурителното законодателство, съобщиха от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. От 17 август до 11 декември инспекторите по труда са извършили над 23 хил. проверки. От тях близо 3 хил. са реализирани съвместно с Националната агенция по приходите и с ИА „Автомобилна администрация“, а 20 хил. са самостоятелни проверки на ГИТ. Съставени са общо 3 464 акта за търсене на административно-наказателна отговорност от нарушителите.
Само през последната работна седмица - от 7 до 11 декември, са извършени 1 416 проверки. Констатирани са 3270 нарушения на трудовото законодателство, от които 260 са за забавено изплащане на трудовите възнаграждения.
Най-голям брой нарушения за забавено изплащане на трудовите възнаграждения през този период са установени на територията на Русе (43), Шумен (40), Силистра (34) и Добрич (20).
Най-големи суми трудови възнаграждения са изплатени през последната работна седмица в Дирекциите „Инспекция по труда“ в Русе, Шумен, Стара Загора, София-област и Търговище.
Всички предприятия, където са констатирани нарушения и са дадени предписания за забавените плащания, както и за груби нарушения на безопасността на труда, инспекторите проверяват задължително отново, се посочва в още н съобщението.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е СРЕД ВОДЕЩИТЕ СЪС ЗАБАВЕНИ ЗАПЛАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди