изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:35 EEST
23-ма бандити заловени при операция ”Наглите”    
Новини
23 души са задържани при пециализираната полицейска акция под кодово наименование „Наглите”, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Операцията е свързана със задържане на групата за отвличания, която в последните две години тормозеше гражданите с престъпните си набези, каза министър Цветанов, цитиран от "Фокус".  Според други източници задържаните са 23-ма.


Започва полицейска акция в цялата страна за "профилактиране на престъпния контингент", обясни Цветан Цветанов. Вчера, по повод серията грабежи от последните дни, министърът обяви, че съвсем скоро започва "респектиране на криминалния контингент".

Операцията срещу група заподозрени за отвличания се провежда в София, Монтана, Велико Търново, Враца, Горна Оряховица и други градове, съобщи БТА, като се позова на полицейски източник.

Комисар Милен Манолов, директор на областната дирекция на МВР, потвърди за специализираната акция във Велико Търново и Горна Оряховица.

Обиските и претърсванията в рамките на акцията продължават. Министър Цветанов обясни, че сред задържаните има криминално проявени с богати досиета, като някои от тях са излежавали дори ефективни присъди за въоръжени грабежи с опит за убийство.

Според източници на Дарик, част от задържаните в момента са били с присъди, като са пуснати на свобода за добро поведение и въпреки това са участвали в тази престъпна група, която се предполага, че е извършила част от показните отвличания в София през последните години.

Акцията е съвместна на МВР и прокуратурата и е резултат от работата по случаите на отвличания в последните месеци. Правят се претърсвания, обиски на обекти и задържания на лица, за които се предполага, че са свързани с отвличанията,  каза зам.-главният прокурор Бойко Найденов.

При последното знаково отвличане беше похитен 22-годишният студент от Национална спортна академия Румен Гунински. Близо месец по-късно той беше върнат от похитителите, като неофициално се говори, че за свободата му е платено около 1 милион евро.

Преди него бяха отвлечени собственикът на фирмата „Киров Бош" Киро Киров, а по-рано - бившият президент на футболен клуб Литекс Ангел Бончев и съпругата му Камелия.

Все още в неизвестност е отвлеченият бизнесмен Вене Сотиров, който беше похитен през пролетта на 2009 година. dir.bg

 


Сходни връзки

23-ма бандити заловени при операция ”Наглите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди