изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:01 EEST
Заловиха бандата за отвличания в акция ”Наглите”    
Ред и сигурност23-ма души са задържани при специализираната полицейска акция под кодово наименование „Наглите”, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Операцията е свързана със задържане на групата за отвличания, която в последните две години тормозеше гражданите с престъпните си набези, каза той, цитиран от "Фокус".

"От задържаните в момента около 23 лица, 5-6 са основната група, но те са изключително арогантни, нагли, с богати криминални досиета, някои от тях са лежали в затворите за грабежи или опит за убийство и, за съжаление, незнайно по какви причини, за добро поведение са били освободени. Има безспорни доказателства, че тази група е извършвала отвличанията през последните две години. След тази работата на МВР, съвместно с прокуратурата, вече ще имаме осъдени лица, които тормозят обществото вече от две години", коментира  Цветанов по БНР.
Операцията е извършена под ръководството на Главната прокуратурата, съвместно с ДАНС.

Полицейската акция в цялата страна е за "профилактиране на престъпния контингент", обяви още министърът. Вчера, по повод серията грабежи от последните дни, министърът обяви, че съвсем скоро започва "респектиране на криминалния контингент".

Операцията срещу група заподозрени за отвличания се провежда в София, Монтана, Велико Търново, Враца, Горна Оряховица и други градове, съобщи БТА, като се позова на полицейски източник.

Комисар Милен Манолов - директор на областната дирекция на МВР, потвърди за специализираната акция във Велико Търново и Горна Оряховица.

15 от задържаните 23-ма са в София.

"Акцията е резултат от работата по случаите на отвличания в последните месеци. Правят се претърсвания, обиски на обекти и задържания на лица, за които се предполага, че са свързани с отвличанията",   потвърди зам.-главният прокурор Бойко Найденов.

Такава масирана полицейска акция може би, от години насам не е провеждана в България. Това е изключителен успех, коментира по БНТ бившият директор на ГДБОП и настоящ на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

"Честито на служителите на МВР. Те имаха нужда от този успех", каза по bTV бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков. Той изрази надежда за годни доказателства срещу заловените престъпници, които да издържат в съда.

По-късно днес стана ясно, че похитителите са заловени след ареста на двама известни автокрадци - Дебелото и Патицата. Цветан Цветанов съобщи, че те са съпричастни към отвличанията. Главният прокурор Борис Велчев пък заяви, че доказателствата срещу групата ще издържат в съда.

 


Сходни връзки

Заловиха бандата за отвличания в акция ”Наглите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди