изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:47 EEST
ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ОТ ПОЖАР МАЙКА И ДВЕТЕ Й ДЕЦА    
Ред и сигурностПожарникарите изкарали скритите под легло обитатели на обхваната в пламъци къща


Майка и двете й деца от Тервел са спасени при пожар благодарение на своевременната намеса и високия професионализъм на огнеборците от “Пожарна безопасност и спасяване”, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. 
В 20.35 часа на 15 декември е получено съобщение за пожар в къща. Жилищната сграда била обитавана от 28-годишна самотна майка с инициали С. Ф. и двете й деца - момче на 5 години и 8-годишно момиче. Семейството нямало средства да плаща електричество и за осветление използвало свещ. Пристигналият на място екип установил, че именно свещта е предизвикала пожара. Пожарникарите открили майката и двете й деца, скрити под легло. Те успели да ги изведат от горящото помещение и така спасили живота им. Огънят унищожил част от имуществото в къщата. Жилищната сграда е спасена.
Животът на майката и двете й деца е спасен от дежурния екип - началник смяна Димитър Симеонов, пожарникар Георги Стоев и водача на автомобила Живко Игнатов.   
Метеорологичните прогнози сочат, че през следващите дни предстои застудяване, което ще доведе до усложняване на пожарната обстановка, алармират огнеборците. Областно звено “Пожарна безопасност и спасяване” предупреждава всички граждани Добричка област да бъдат изключително бдителни и да спазват всички правила за пожарна безопасност при използването на отоплителни и нагревателни уреди. НДТ
 


Сходни връзки

ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ОТ ПОЖАР МАЙКА И ДВЕТЕ Й ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди