изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:15 EET
ПОДГОТВЯТ НОВ ЗАКОН ЗА ВОДИТЕ    
Новини

На провелото се работно заседание в столицата по повод готвените промени в закона за водите, в което участие взе и областният управител на Добрич Желязко Желязков е обсъждано установяването на собствеността на водопроводната и канализационната мрежа във всяка една от областите.



Това съобщи за НДТ Ж. Желязков. "В МРРБ се изготвят същевременно и списъци от ВиК и общини на собствеността, тъй като това е първото, което трябва да бъде изяснено, за да може да се прилага един закон. Проверка е установила, че към момента собствеността на мрежата - водопроводна и канализационна, на места  е общинска, на места публична държавна, а на други частна държавна собственост" - каза още Желязков. Идеята в готвените промени в норвативната база е мрежата да бъде разделена между общини и държава, като управлението на системите ще се даде на ВиК оператори, разкри още губернаторът.Същевремено се подготвя и правилник за прилагане на закона, както и ще бъде създадена асоциация на ВиК операторите. Управлението на асоциацията ще е с председател областните управители, като 35 на сто ще е собственост на државата, а 65 на сто - ще бъде разпределена между общините, съобразно населението им, разкри още Желязков.
 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ НОВ ЗАКОН ЗА ВОДИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди