изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:57 EET
Вальо Бореца от "Наглите" оставил ДНК по Гунински    
Ред и сигурностЕдна от водещите фигури в бизнеса с отвличания - Вальо Бореца, е направил фаталната грешка да остави следи от своето ДНК по тялото на похитения и наскоро освободен Румен Гунински. Новината съобщи БНТ, отбелязвайки, че това е едно от доказателствата, с които прокуратурата ще атакува в съда Бореца и останалите арестувани при показната акция срещу подземния свят, кръстена "Наглите".

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов също свърза случая “Гунински” с операцията по разбиване на групата за отвличания. "Навсякъде се говореше, че похитителите са неуловими. Действително те действаха по особено радикален начин и затова, когато преди 2 месеца стартирахме операцията, я нарекохме "Наглите". Още при отвличането на Гунински знаехме, че сме в правилната посока, но предпочетохме да не действаме, за да не застрашим момчето. По-късно събрахме и така необходимите ни доказателства, благодарение на които се надявам извършителите да влязат в затвора за по 15-ина години", каза Цветанов пред БНТ.

Той отбеляза, че при встъпването си на власт не е бил подпомогнат от предшествениците си и е стартирал от нулата борбата срещу групите за извършване на отвличания. "Сменихме цялата концепция на работа и днес берем плодовете от добрата координация между МВР, ДАНС и прокуратурата. Работим в пълен синхрон, като на последната оперативка преди началото на акцията вчера присъстваше лично главният прокурор Борис Велчев", разкри Цветанов.

Според него фактът, че до този момент не е установена пряка връзка между "наглите" и служители на МВР, не гарантира, че такава няма да се появи при течащото и в момента разследване. Цветанов не скри, че през годините хора от системата са имали контакти с част от арестуваните днес представители на престъпния свят. /БЛИЦ

 


Сходни връзки

Вальо Бореца от "Наглите" оставил ДНК по Гунински | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди