изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:33 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 18.12.2009    
ВреметоПрез следващото денонощие времето у нас ще се определя от преминаващ през Балканския полуостров средиземноморски циклон и ще се създаде валежна обстановка. В по-голямата част от страната ще вали сняг, само в крайните югозападни и в югоизточните райони – дъжд, но след пладне и там дъждът ще премине в сняг. До края на деня снежна покривка ще се образува и в Южна България, а в Северна – тя ще се увеличи. Ще духа до умерен, в Източна България и силен вятър от северната четвърт, с който в страната ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Главно в Добруджа и Лудогорието ще има снежни виелици и образуване на преспи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат към края на деня – между минус 10° и минус 5°, а максималните – между минус 3° и 2°, в Северна Българи до минус 5 – минус 6°, а в крайните югозападни райони и по южното крайбрежие на морето до 7°-8°. Към края на деня от югозапад валежите ще започнат да спират, а облачността временно да се разкъсва.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември – ще продължи да се понижава.

Над планините ще е облачно и ще вали обилен сняг. Видимостта ще бъде намалена както от облачността, така и от снеговалежа. В ниските части ще духа умерен и силен вятър отначало от югоизток, а след обяд от северозапад. По билата и върховете вятърът ще бъде силен и бурен от югозапад. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около минус 6°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черноморието ще е облачно и ще вали по северното крайбрежие сняг, а по южното отначало дъжд, който до края на деня ще премине в сняг. Ще духа силен северен-северозападен вятър с който ще нахлува студен въздух и температурите през деня непрекъснато ще се понижават. Максималните ще бъдат между 0° и 8°, но след 15 часа навсякъде ще бъдат отрицателни. Температурата на морска вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 18.12.2009 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди