изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:19 EEST
Потъна кораб с овце, десетки хора изчезнали    
По света
Десетки хора са смятани за изчезнали, след като край Ливан потъна кораб, натоварен с овце, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.


Плаващият под панамски флаг кораб "Дани-Еф 2" потъна снощи на 11 мили от северния ливански град Триполи*.
Екипажът на кораба бил от 83 души. Спасени са 38 души и засега са открити четири тела, включително на британския капитан, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Спасителната операция продължава въпреки бурното море. Един италиански и два германски военни кораба от мироопазващия контингент на ООН, ливански катери на бреговата охрана и британски военни вертолети от база в Кипър участват в спасителните работи.

Според Андреа Тененти, говорител на силите на ООН в Ливан ЮНИФИЛ, цитиран от ливанската национална агенция, в екипажа на кораба имало граждани на Австралия, Великобритания, Ливан, Пакистан, Русия, Сирия, Филипините и Уругвай.

Корабът превозвал 43 000 овце от Уругвай за сирийското пристанище Тартуз.
Плаващите тела на удавените овце пречат на спасителите, вълните са над три метра, а хората трябва да бъдат намерени бързо, понеже има риск от хипотермия и те не могат да оцелеят повече от десет часа в бурното море.

Корабът се опитвал да достигне Бейрут, когато се преобърнал. Отплавал от Монтевидео на 23 ноември за Тартус, но бил принуден да промени курса поради лошото време.

Според ливански военен, хората на борда са имали достатъчно време да облекат спасителни жилетки. Сигналът за помощ бил подаден около 13,35 ч. по Гринуич вчера.

*В древността ливанският град Триполи е бил център на Финикийската конфедерация, в която влизат Тир, Сидон и Аруад. Затова Триполи от древногръцки се превежда като «троен град».
По-късно градът последователно се контролира от Персия, Римската империя, арабите, кръстоносците, мамелюците и Османската империя. През 12 век на това място кръстоносците основават Графство Триполи. dir.bg
 


Сходни връзки

Потъна кораб с овце, десетки хора изчезнали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди