изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:17 EEST
Операция ”Наглите” скроена в дома на премиера    
Ред и сигурностВсичко започна с добра информация, която не беше пренебрегната и когато я проверихме, направихме анализ от 250 страници и започнахме да работим.

Този път затворихме екипа - 5 души от ГДБОП, 3 от ДАНС и 3 от СДВР. Събирахме се главно в дома на премиера Бойко Борисов, за да бъде и той в течение на работата, както в течение беше и главният прокурор Борис Велчев.
Това обясни вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV за операция "Наглите", при която бяха задържани 25 души, смятани за участници в знаковите отвличания от последните 2 г.

По-думите му няма заподозрени служители на МВР, но в по-стари операции такива са имали контакти със задържаните и това се проверява. Но в самата група не е имало бивши или настоящи служители на МВР. Тези, които проверяваме, са на средно ниво.

Операция "Наглите" започнала преди отвличането на Румен Гунински, но след това разследващите насочили усилията в правилната посока и обединяване на усилията на всички служби.

"Най-важното беше да съхраним живота на Румен Гунински, едно момче на 22 години, и можехме още тогава да ги заловим, но тогава имаше опасност да загубим момчето. След отвличането на Гунински разбрах, че нямаме достатъчно дълбочина на разработките. Тези хора са попадали в полезрението на полицията, но по други нарушения", разказа още Цветанов.

Той обясни, че всички къщи, които са използвали похитителите, са в околностите на София. В една от тях е имало стая - 3 на 3 метра, с едно легло и камера за наблюдение. Открито е и готово оборудване за втора стая.

"Тези хора сме ги срещали, живели са по-богато от обикновените хора. Пет от тях са харчили повече, докато други са живели по-скромно. Те не са попадали в полезрението на НАП. Има човек от тях, който дори е инвестирал пари от откупите. Когато вземат парите, гледат да се освободят от тях, но работим в тази насока", описа дейността на престъпната група министърът.

Цветанов отказа да коментира детайлите, но каза, че има и ДНК, което доказва какво са правили.
"Това, което са правили е покъртително и името "Наглите" е малко за тях", заяви вицепремиерът.

По неофициална информация от МВР при обиските полицаите открили кървави следи по ножица, които при ДНК-анализ се оказали от Ангел Бончев, който бе в плен 50 дни и върнат без два пръста, съобщи в. "24 часа". 
Там е рязан пръст и на още един похитен.

dir.bg

 


Сходни връзки

Операция ”Наглите” скроена в дома на премиера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди