изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:59 EEST
СВЕТЪТ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА    
ОбразованиеГости от три континента взеха участие в конференция, която бе организирана вчера в Международния колеж


Конференция по проекта "Училището днес: модерна работилница за млади таланти"  се състоя вчера във Висше училище Международен колеж. Във форума, който бе открит от ректора на ВУМК доц. Тодор Радев, участваха много млади хора. Специални гости бяха Хелена и Йоахим от Германия, Амал от Франция, Нели от Южна Африка, Нигар от Узбекистан и Гюлнар от Казахстан. Сред присъстващите бе и началникът на общинския отдел "Образование и култура" Нейчо Нейчев. "Радвам се, че отново сме заедно и отново тук има много млади хора" - каза в своето привествие доц. Тодор Радев и добави, че целта на този вид проекти е "да се види света през очите на младите хора", както и те да бъдат по-активни чрез спорт, танци, веселие. Проектът се реализира от сдружение "Международен институт по мениджмънт", което е създател на Международния колеж, и се финансира от Европейския социален фонд и Република България по ОП "Развитие на човешките ресурси". В него участват 1206 добрички ученици на възраст от 15 до 18 години от няколко училища - Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев", ФСГ "Васил Левски", ПМГ "Иван Вазов", Хуманитарната гимназия "Св.св.Кирил и Методий", СОУ "П.Р.Славейков" и СОУ "Димитър Талев". Учениците са обединени в различни клубове - "Здравословно хранене", "Танцуващи обувки", "Звездни актьори", "Дигитална фотография и видеооператорство" и др. В проекта участват и преподаватели от ВУМК. Предвидено е организирането на пролетна академия, както и на лятна морска академия в курортен комплекс Албена. Ще се проведат и четири фестивала, както и конкурс за фотография.
Конференцията започна с думите на Галилео Галилей "Никой друг не можеш да научиш, можеш само да му помогнеш да намери знанието в себе си". Представен бе и друг проект - "Устойчивото развитие през очите на младите хора", който се реализира с подкрепата на програмата "Младежта в действие" на Европейската комисия.
 


Сходни връзки

СВЕТЪТ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди