изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:11 EET
ИЗГОТВЯТ СТРАТЕГИЯ ЗА МЕСТНО РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоПо проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, на територията на община Добричка се подготвя учредяването на Местна инициативна група /МИГ/.

Първият етап от създаването е разработването на Стратегия за местно развитие. Тя ще набележи приоритети и мерки, които да доведат до подобряване на качеството на живот в населените места на общината. Специфичното за МИГ-а е, че стратегията му се разработва от активните хора, които живеят или работят в 68-те села на община Добричка. И докато формират собствена стратегия за развитие на селата си, така както те я виждат, се сформира и самата МИГ.
Инициатор и организатор на дейностите по създаването на МИГ е Агенцията за регионално икономическо развитие и инвестиции.  Екип от експерти с ръководител Надежда Василева - секретар на община Добричка, включващ Правда Димова, Галина Митева и Николай Манев, през последните три месеца подготвиха местни активни хора за това как се създава Стратегия за местно развитие. През месец януари предстои те да проведат срещи по селата с изявени представители на земеделските производители, на бизнеса, на работещи в социалната сфера, в образованието и услугите, с кметове на села. На тези срещи ще се проучват потребностите и нуждите на местното население, техните виждания за това как може да се подобрят условията за живеене и за развитие на бизнес в селата им. Представените на тези срещи предложения ще залегнат в основата на разработваната Стратегия за местно развитие на територията на община Добричка.  Тя има за цел устойчиво развитие на района посредством разнообразяване на икономическите дейности - създаване на условия за развитие на малък и среден частен бизнес, подпомагане на земеделските производители, опазване на природата и селските райони, развитие на висококачествени услуги, отговарящи на нуждите и очакванията на местните хора.
Графици за провеждането на срещите ще бъдат публикувани на страниците на вестника, на сайта на общината, както и на информационните табла на кметствата. Всички които искат тази стратегия да бъде и тяхна, са поканени да участват и да предложат своите идеи. НДТ
 


Сходни връзки

ИЗГОТВЯТ СТРАТЕГИЯ ЗА МЕСТНО РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди