изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:01 EEST
БЛОКИРАНИ СРЕДСТВА БАВЯТ РЕМОНТ В БАЛЧИК    
НовиниОбщина Балчик не може да започне основния ремонт на ОДЗ №2 "Знаме на мира, филиал "Братя Мормареви", заради блокирани средства от страна на Социалноинвестиционния фонд към Министерството на труда и социалната политика.

Това съобщиха от пресцентъра на община Балчик. Оттам казаха, че споразумението за проекта между общината и СИФ е подписано на 26 май 2009 г., като стойността му е 462 170.74 лева. От тях 282 000 лева се финансират от общината в Балчик.
В края на август кметството е уведомено от социалното министерство, че поради налагащото се оптимизиране на бюджета до края на 2009 година, СИФ ще бъде в състояние да финансира ремонта на детската градина със средства до 282 хиляди лева, т.е. до размера на дела на собственото си участие. Остатъкът от договорените пари ще може да бъде използван след януари 2010 година. Последвало е ново писмо до социалното министерство с настояване въпросът да се преразгледа поради спешната необходимост от ремонт на детското заведение, но искането е останало без отговор, обясняват от общината. И допълват, че в момента средствата, внесени от общината, са блокирани от СИФ, а самото министерство отказва да изплати и останалата договорена сума.
От своя страна фирмата, която е спечелила конкурса за ремонт, е учредила банкови гаранции и е готова да започне работа. Тя обаче настоява за конкретни срокове за финансиране на разходите по проекта. Съгласно договора, всички дейности по ремонта на детската градина трябва да приключат до 28 декември 2009 г. Това е и срокът, в който общината дължи отчет по изпълнението на проекта.
По думите на кмета Николай Ангелов парадоксален е фактът, че СИФ не само не превежда сумата на поетия ангажимент, но и не връща частта от 282 хиляди лева, внесени от Община Балчик. Според Ангелов, ако тази сума бе върната, ремонтът на детското заведение веднага щеше да бъде започнат със собствени пари, а дофинансирането му щеше да е за сметка на бюджет 2010.
 


Сходни връзки

БЛОКИРАНИ СРЕДСТВА БАВЯТ РЕМОНТ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди