изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:36 EET
ДОМЪТ В КРУШАРИ ЩЕ НОСИ ИМЕТО НА СВ. НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ    
НовиниПред Нотариалната камара утре вечер Юлия Върбанова ще разкаже какви са новите придобивки в социалното заведение през тази година

От утре домът за деца с умствена изостаналост в Крушари вече ще се казва Свети Николай Чудотворец. Негов кръстник става съпругата на нотариус Юлиян Димитров Даниела Димитрова. Именуването на социалното заведение ще се състои утре от 9 часа на тържеството, посветено на Коледните и Новогодишни празници.
Идеята за именуване на дома е отпреди година. Родила се  по време на традиционния бал на нотариусите в България, който се провежда в навечерието на празниците. Тогава - през декември 2008 г., нотариусите у нас събраха 12 666 лева за децата от дома в Крушари, припомня директорът му Юлия Върбанова. Като представител на Нотариалната камара в Добрич нотариус Юлиян Димитров и съпругата му Даниела получили за задача от колегите си от страната да изберат име на дома. Според Д. Димитрова, която е и общински съветник в Общинския съвет в Добрич и председател на Постоянната комисия по култура и вероизповедания, най-удачно е домът да носи името на Свети Николай Чудотворец, който помага на болните и е благодетел, обясни Юлия Върбанова.
Утре децата от дома, които посещават училище, а те са 26, ще изнесат програма за останалите възпитаници на социалното заведение и гостите. Те ще ги зарадват с песнички и стихове, ще бъде отслужен и тържествен водосвет от отец Стоян. Празникът ще продължи със забавна програма, която е осигурена за децата от Евангелската църква, която вече няколко години подкрепя дома. След тържеството директорът на дом "Св. Николай Чудотворец" в Крушари Юлия Върбанова и нотариус Юлиян Димитров ще отпътуват за София, за да участват в тазгодишния бал на нотариусите. За тях децата от социалното заведение с помощта на педагози и терапевти са подготвили малки подаръчета в знак на благодарност. Пред нотариусите Ю. Върбанова ще разкаже какво е направено в дома през отминаващата си вече година.
Със средствата, осигурени от Нотариалната камара и предоставените от Агенцията за социално подпомагане 32 000 лева събрани от социалните служби в цялата страна средства в края на м.г., в дома бяха изградени две рампи и вертикален външен асансьор. През 2009 г. бе ремонтиран и оборудван кухненският блок на дома. Отново домът ще разчита на томболата, която нотариусите от страната разиграват, за да се съберат средства. Сега домът в Крушари има нужда от две промишлени перални машини и промишлена сушилня.
Там вече посрещат гости с подаръци. Вчера представители на "Девня Цимент" са предоставили хранителни продукти като картофи, пилешко месо, кайма, леща, боб, захар, сухо мляко и други, които ще се използват повече от месец, каза за НДТ Юлия Върбанова.
 


Сходни връзки

ДОМЪТ В КРУШАРИ ЩЕ НОСИ ИМЕТО НА СВ. НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди