изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:31 EET
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 19.12.2009    
ВреметоПрез нощта валежите от запад ще спрат в цялата страна, а облачността ще се разкъса. В Източна България ще духа умерен и силен северозападен вятър, който към края на нощта ще отслабне. Сутринта ще бъде много студено с температури, в повечето места, между минус 11 и минус 6°, в София около минус 10°. Утре над страната ще има разкъсана облачност, над много райони намаляваща и до слънчево време, но още преди обяд от запад-югозапад облачността ще започне да се увеличава и по-късно през деня в Западна България ще има превалявания от сняг, в югозападните райони от дъжд.

Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, в Дунавската равнина от изток и ще започне да се усилва. Към края на деня и първата половина на нощта ще бъде умерен и силен. С него ще започне повишение на температурите. Към 14 часа температурите ще бъдат между минус 1° и 4°, в Северна България до минус 5°, в София 0,+1°. През нощта температурите ще се повишат още /с изключение на Северозападна България/.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за декември и през деня ще започне ново понижение.

В планините вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усили до бурен и ураганен. Облачността временно ще се разкъса, но след обяд отново ще се увеличи и ще завали сняг. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, намалява и до слънчево. По-късно през деня ще духа умерен до силен южен вятър. Максимални температури между минус 1 и 4°.

Дежурен синоптик: Христо Христов

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 19.12.2009 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди